Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Hectorthomasc (discussiócontribucions)

Hola! Em podrieu ajudar amb el redactat de l'article Juan José Carbó i Carme per a que compleixi els criteris de redactat del llibre d'estil, suprimint tot allò que no faci falta per donar-me una idea de com s'ha de fer? Es el primer article que escric i estic una mica perdut. Gràcies!

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Hectorthomasc Això que demanes no és cosa de 5 minuts. Et proposo que comparis un article en que vaig fer aquesta feina: Abans i Després.

En línies generals: el tema de criteri d'admissibilitat no té a veure amb l'estil si no amb si el personatge acompleix els criteris per a tenir article a la VP. Mira l'enllaç que t'enviarà a la norma que ho regula.

El tema de similitud a un CV s'arregla evitant posar una llista de frases amb informació aïllada sobre circumstàncies de la persona. Una biografia ha de ser un relat de la seva vida, cal concatenar elegantment la informació que tenim d'ell. Si pot ser descrivint una coa en funció d'una altra, com si tu expliquessis la teva biografia on expliques que, com que no et va anar bé en tal lloc, vas decidir canvia a un altre on, curiosament, vas conèixer a un escriptor que et va introduir en la poesia, etc..... No és una suma de sentències:

  • Va escriure entre el 1910-1920.
  • Es va casar i va tenir una filla.
  • etc.
Hectorthomasc (discussiócontribucions)

Molt agraït per la teva resposta, que em serà de gran utilitat. Salut!

FranSisPac (discussiócontribucions)

Una recomanació: busca un editor per a aquesta monografia, trufada de petits detalls i amb un plec d'opinions personals pròpies... i, abans de publicar-la, treballa els drets de les imatges, en la seva majoria eliminades de Commons per violar-los. Èxits!

Hectorthomasc (discussiócontribucions)

Gràcies per la recomanació! Salut!

Resposta a «Ajuda amb el redactat»