Tema de Usuari Discussió:Paucabot

Susanawiki17 (discussiócontribucions)

Benvolgut Paucabot,

Escric en aquest fòrum de discussió per demanar sisplau que no s'esmeni més el nom de l'autor. Sóc la dona d'en Damià Bardera, i m'ocupo d'editar i actualitzar la seva entrada en acord amb la seva realitat professional i segons la seva voluntat. Per tant, us agrairia que respectéssiu la seva voluntat de fer constar el seu nom en tant que "Damià Bardera" i no afegir el "i Poch".  

També voldria preguntar com es pot fer per canviar el títol de l'entrada, ja que puc canviar l'inici del text, però no sé com fer per treure el "i Poch" del títol.

Bé, gràcies per l'atenció.

Paucabot (discussiócontribucions)

Hola Susana i benvinguda a la Viquipèdia. Entenc els teus desitjos, però me sap greu dir-te que no depèn de tu. Això no és com una xarxa social, és una enciclopèdia. A la Viquipèdia, tenim una política sobre els noms, i aquests han de ser complets.

Paucabot (discussiócontribucions)

Addicionalment, dir-te que no hauries d'editar (ni haver editat) l'entrada del teu marit, ja que presentes un conflicte d'interessos.

Susanawiki17 (discussiócontribucions)

Benvolgut,

Entenc que a la Viquipèdia hi hagi una política sobre els noms, però resulta que no tots els escriptors en llengua catalana tenen la “i” entre els cognoms (per exemple, Toni Sala Isern, Manuel Baixauli Mateu...), i no tots tenen el nom complet (per exemple, Quim Monzó, Eduard Márquez, Mercè Ibarz...). Per tant, o tots o cap. En què quedem?

Certament, hi ha (o hi pot haver) un conflicte d’interessos. Ara bé, si vaig obrir un perfil a la Viquipèdia i començar a editar la pàgina no va ser per gust, sinó perquè estava cansada de veure que la informació continguda no era acurada, ni fiable, ni estava actualitzada (ni tan sols figuraven tots els llibres que havia publicat), per bé que sí que era neutral. A més a més, fins ara no se'm pot acusar d'estar utilitzant la meva posició per interessos personals, ja que tota la informació que hi he posat és estrictament objectiva i no hi consta cap judici de valor. Es tracta de ser fidels a la realitat, és a dir, de fer constar de forma imparcial la trajectòria literària de Damià Bardera i d'incloure les referències a les seves obres. De totes maneres, si mai algú hi observa algun comentari o informació que va més enllà d'allò estrictament informatiu, agrairé que sigui esmenada.

D'altra banda, voldria que m'esclaríssiu per què les referències a les obres publicades han estat canviades, és a dir, ara el link va a la web de l'editorial on hi apareixen el conjunt de publicacions, en lloc d'anar a la web específica de cada obra. Entenc que no és un canvi gaire significatiu, però voldria saber els motius, ja que he trigat força estona a incloure les referències i ara estan unificades.

Atentament.

Paucabot (discussiócontribucions)

Els casos de la manca de segon llinatge que deis, és cert que també s'haurien de revisar. Ara hi pegaré una ullada. Pensau que a la Viquipèdia hi ha molts articles i no tots poden estar en les millors condicions. En tot cas, si entre els gairebé dos mil articles d'escriptors de l'àmbit catalanoparlant, només n'heu aconseguit trobar-ne tres, significa que més o manco anam bé.

Això del conflicte d'interessos, no és un error descomunal però diria que no deixa lloc a dubtes: que un editora hagi fet 17 edicions a la Viquipèdia i que justament totes siguin a l'article del seu marit diria que sí que denota qualque tipus d'interessos personals. Per no seguir incomplir incomplint la política de conflicte d'interessos, us agrairia que no tornàssiu a editar aquest article. Si hi veis qualque errada, podeu indicar-ho sense cap problema a la discussió de l'article i mirarem de corregir-ho.

Les referències s'han simplificat a la pàgina on hi ha totes les obres de l'autor. No hi ha cap motiu per posar sis enllaços diferents on basta un, a no ser que volguem publicitar els llibres.

Gràcies.

Paucabot (discussiócontribucions)
Susanawiki17 (discussiócontribucions)

Voldria també afegir, a tall d'anècdota, que prèviament a les meves modificacions, no només no hi constaven totes les obres publicades (i les que hi havia estaven mal referenciades), sinó que Damià Bardera sortia etiquetat com a "escriptora". Per tant, si per evitar el conflicte d'interessos hem de sacrificar el rigor en les entrades de l'enciclopèdia, potser que ens replantegem la funció informativa d'aquesta plataforma.

Paucabot (discussiócontribucions)

Com us dic una mica més amunt, podeu comentar-nos les errades sense usar això com a coartada per escriure l'article del vostre marit.

Susanawiki17 (discussiócontribucions)

Benvolgut,

En primer lloc, dir que els tres noms sense la "i" o sense el segon cognom que he esmentat no són en absolut els únics, tan sols n'he donat 3 a mode d'exemple, però a continuació en faig una llista més extensa (per bé que incompleta) per fer visible que el meu argument no era basat en una intuïció:

Gabriel Janer Manila

Pere Ferrer Guasp

Esteve Plantada

Pep Coll

Mar Bosch Oliveras

Adrià Puntí

Antoni Munné-Jordà

Eulàlia Bosch

Albert Sánchez Piñol

Lluís Muntada Vendrell

Biel Mesquida Amengual

Francina Armengol Socías

Aina Clotet

Maria Àngels Feliu Bassols

Daniela Feixas Conte

...

En segon lloc, vull deixar clar que trobo injustes les acusacions d'haver-me fet un usuari a la Viquipèdia per tal de publicitar l'obra de Damià Bardera. Com ja he dit, la meva intenció és merament la de corregir unes flagrants imprecisions que vaig veure en la wiki dedicada a Damià Bardera. Una wiki que va ser creada fa 6 anys (i no pas per mi) i que casualment ara he esbrinat que era incorrecta. Si jo estigués maquinant una estratègia de màrqueting en pro del meu marit, cregui'm que no hagués esperat 6 anys a retocar una wiki que, repeteixo, tenia errors no només de contingut sinó de forma. No obstant, veient que les meves contribucions i la meva presència a la Viquipèdia no són benvingudes, tot seguit em donaré de baixa com a usuària. Ara bé, agrairia que aquells qui es consideren aptes per retocar la wiki de Damià Bardera s'asseguressin de mantenir-la degudament actualitzada, tant pel que fa a la forma com pel que fa al contingut. Si ho considereu oportú, podeu esborrar les meves contribucions.

Atentament.

Paucabot (discussiócontribucions)

Respecte del primer tema, la "i" entre el primer cognom i el segon no forma part de la política (i no té res a veure amb posar el segon cognom o no).

Respecte del segon: no, no esborrarem les teves intervencions. Ara ja està fet. I sobre donar-te de baixa, crec que no ho pots fer, diria que l'únic que pots fer és deixar d'editar. Això sí, pensa que a la Viquipèdia falten mans i que segur que ens pots ajudar a millorar altres entrades que no siguin la del teu marit.

Resposta a «Damià Bardera»