Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Les organitzacions patronals i les associacions

5
Hienafant (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

En curt: sí, jo posaria les organitzacions patronals dins d'associacions.

En llarg: En la majoria de legislacions les associacions són organitzacions voluntàries, i la major part d'organitzacions empresarials són associacions perquè són voluntàries. Ara bé, essent estrictes, hi pot haver organitzacions no voluntàries que es puguin considerar organitzacions empresarials, que no serien associacions. Per exemple, tot i que els gremis els tenim com a associacions professionals i no organitzacions empresarials (més aviat hauria de ser a l'inrevés), en alguns moments i rams l'agremiació ha estat obligatòria. Un altre cas dubtós és el de les cambres de comerç, que no són associacions (són de dret públic i d'afiliació obligatòria) però diria que també són organitzacions empresarials, tot i que no les hi tenim categoritzades.

És més, els col·legis professionals els tenim com a associacions i durant molt de temps la col·legiació ha estat obligatòria per exercir algunes professions.

En resum, les organitzacions no són menys associacions que el que ara tenim a la categoria d'associacions. Per tant, jo els hi posaria.

Hienafant (discussiócontribucions)

Amb els teus arguments sobre per què estàs a favor m'has convençut per a la posició contrària.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Si apliquem la solució contrària aleshores les hem d'aplicar a tot arreu, i hem de treure de la categoria associacions les que no ho siguin i deixar-hi les que sí. Per exemple, hem de treure'n els gremis medievals i deixar-hi els actuals, i de les dècades i segles anteriors estudiar bé quins eren associacions voluntàries i quins no. I això amb totes les altres menes d'associacions, incloent-ne algunes que només es poden considerar associacions en part de la seva història.

O sigui, no em sap greu haver-te convençut, perquè la feinada que t'he convençut de fer no és poca.

Només em queda el dubte de si tota aquesta feina està entre les maneres més útils d'aprofitar el temps a la Viquipèdia, però com que és el teu temps ja ho decidiràs tu.

Hienafant (discussiócontribucions)

Sí, no és tan important. Així que ho deixaria segons es vote.

Per defecte, no tocaré res.

Resposta a «Les organitzacions patronals i les associacions»