Tema de Usuari Discussió:Jove

Manlleus (discussiócontribucions)

Reversió a Samuel L. Jackson?

Jove (discussiócontribucions)

Bon dia Manlleus, sense afany de voler menystenir l'editor, malauradament aquesta plantilla, encara, no acaba de ser un perfecte substitut. Amb l'edició es perdia la informació del ''middle name'' Leroy.

Manlleus (discussiócontribucions)

Bon dia Jove, no trobo important posar noms complets a primera línia, ja que apareix complet a la infotaula i es pot esciure en la part de biografia on és més adient, aquesta persona la gent el coneix millor per Samuel L. Jackson, pseudònims, etc, just com el títol de l'article com altres artistes, actors, músics i fins i tot científics se'l coneix pel nom curt o popular. És una plantilla encara verda i per aclarir punts però en excempció d'alguns casos crec que es pot posar en la majoria de biografies.

Jove (discussiócontribucions)

Bé, la política general a Viquipèdia si que contempla el nom sencer a primera línia, altra cosa és al títol, però a la primera línia sí que apareix en tots els articles (nom compost, ''middle name'', segon cognom, etc). Fins i tot apareix en multitud d'ocasions la fórmula complementària "més conegut com", "també conegut com", "nom artístic de", "nom de guerra de", "pseudònim de" o "de nom de naixement".

Manlleus (discussiócontribucions)

Més aviat és un desgavell ja que a cada article està posat diferent, en el cas de la plantilla queda centralitzat a WD però apart del nom (que es pot modificar quina de les fórmules agafar), si hi ha defunció amb data i lloc es posa automàticament, per quatre actors coneguts és fàcil però per milers de biografies de persones vives és incontrolable.

Manlleus (discussiócontribucions)

Penso que per articles només introductoris, esborranys o sense secció de biografia amb el nom popular o del títol de l'article és suficient en la introducció, sempre es pot posar el nom llarg entre comes dient "nascut com a X Y Z" complet tot seguit o en la biografia quan s'ampliï. Potser seria una política més harmoniosa.

Jove (discussiócontribucions)

Estic d'acord amb l'avantatge que suposarà l'automatització de les dades de defunció, però penso que perdem informació essencial a la capçalera aplicant la plantilla. El canvi de Samuel Leroy Jackson a Samuel L. Jackson no és problema majúscul. Sí que ho és amb personatges com Prince o Sia. Penso que es poden combinar les dues perspectives en aquesta proposta: '''Samuel Leroy Jackon, més conegut pel nom artístic {{IniciBio}}

Manlleus (discussiócontribucions)

seria modificar la plantilla perquè ho contempli i evitar text extra fora la plantilla

Jove (discussiócontribucions)

No no, a la plantilla no. Només seria afegir a l'article el nom oficial i a continuació la informació que permet donar la plantilla automatitzada (nom popular, lloc i data naixement)

Jove (discussiócontribucions)

Com bé dius, la plantilla està verda i fins que no s'hagi resolt aquest aspecte a la comunitat seria partidari de no eliminar informació essencial.

Manlleus (discussiócontribucions)

D'acord, falten millores i adaptacions de la plantilla per tal de aplicar-ho a més articles

Resposta a «plantilla iniciBio»