Tema de Viquipèdia:La taverna/Tecnicismes

Consulta sobre Pàgines de discussió 2019

6
Mikicat (discussiócontribucions)

La consulta sobre pàgines de discussió és una consulta global del febrer al juny de 2019 que vol que hi participin el major nombre de viquipedistes per definir eines millors per a la comunicació viqui. El termini de debat en la comunitat finalitza el 6 d'abril, termini màxim per entregar un resum del debat.


La intenció és orientar sobre com hauria de ser una eina que faciliti la comunicació entre usuaris, que servirà perquè un equip de producció hi treballi durant l'any fiscal que ve.

Un objectiu explícit de la consulta és canviar la comunicació als projectes de Wikimedia d'alguna manera, perquè la comunicació mitjançant el wikitext actual crea «una barrera cultural per nous editors, malgrat la seva flexibilitat i transparència». La pàgina de la consulta explicita que «Perquè funcioni aquest procés, necessitem estar oberts en totes les direccions».


Podeu trobar tota la informació a la pàgina de MediaWiki


Les preguntes que es proposen per debatre com a comunitat són les següents:


  1. Quan vols discutir un tema amb la teva comunitat, quines eines et són útils, i quins problemes et frenen? Per què?
  2. Com fan servir els usuaris novells les pàgines de discussió i què els frena de fer-les servir?
  3. Amb què tenen problemes altres persones de la teva comunitat sobre les pàgines de discussió?
  4. Què voldries poder fer en pàgines de discussió, però que no pots fer per culpa de limitacions tècniques?
  5. Quins són els aspectes importants d'una "discussió viqui"?

Qualsevol altre pregunta que es pugui sotmetre a debat sobre aquest tema és benvinguda.

Vriullop (discussiócontribucions)

(em salto les preguntes) D'entrada jo considero dos tipus:

  1. Discussions curtes, el Flow va perfecte amb el seu sistema de seguiment, de pings automàtics, d'estalvi de signatures. Seguir una pàgina de discussió llarga on només t'interessa algun dels temes no està resolt amb wiki i sí amb Flow. Tenir un quadre buit per començar a escriure anima la participació.
  2. Discussions llargues. Sempre són complicades, tant wiki com Flow. Sempre hi ha qui se'n va del tema per alguna branca. Cal reconduir el debat potser separant alguns missatges en nous apartats o col·lapsant alguna part que permeti rellegir sense palla. Això encara es pot fer en pàgines wiki, però impossible amb Flow. Cal fer resums de l'estat de la situació per poder avançar, cosa que normalment no es fa, entre altres motius perquè ningú assumeix el paper de moderador. En teoria, qui inicia el debat hauria de ser el moderador, però sovint algú llença un tema només per veure la resposta, no per arribar a algun lloc.

Subratllo els aspectes importants.

Barcelona (discussiócontribucions)

És important que sigui el que sigui que s'adopti hi hagi un mínim de continuïtat, no com flow o els dashboards i experiments edu. D'acord amb el Vriullop sobre les discussions llargues. I des del flow, és massa complex de buscar un fil antic

Trizek (WMF) (discussiócontribucions)

Hello

Sorry to use English.

Since the consultation has begun, we have various levels of participation across the wikis. We have noticed that your wiki page is not getting much replies. We are worrying a bit about it, since the ideas and needs of your community will be less represented than others.

Maybe you should quickly setup a separate page where people can reply to each question? Whatever the way you decide, it is important to have people aware of that consultation (including newcomers or less frequent users), and welcomed to participate to it.

I can contact people for you. You just have to translate this message in Catalan. I'll then contact a group of random users who already used talk pages, whatever their experience.

Thank you! :)

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bon dia,

Penso que també és adient de separar-ho en una plana de presa de decisions. @Mikicat, la pots crear tu i hi participem allà? Amb 6 dies i el format correcte estic convençut que hi podrem participar millor, amb una secció per a cada pregunta on acumular-hi opinions.

Vriullop (discussiócontribucions)

Una bona mostra de que Flow no és adequat per a estructurar una discussió. Tampoc cal que sigui cap presa de decisió, no hem de decidir res, simplement una pàgina de l'espai Viquipèdia.

Resposta a «Consulta sobre Pàgines de discussió 2019»