Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

DoriyakiSan (discussiócontribucions)

Bon dia,

Tinc un dubte, estic treballant biografies d'abadesses catalanes i em trobo en que existeix la

Categoria:Abats cistercencs catalans - dels quals 3 de 10 son dones i de

Categoria:Abadesses cistercenques - les 13 son abadesses cistercenques catalanes

En la meva opinió, el més lògic seria crear una Categoria:Abadesses cistercenques catalanes que sigués subcategoria d'Abadesses i de Abadesses cistercenques

però aleshores la Categoria:Abadesses cistercenques quedarà buida amb tan sols una subcategoria.

És això correcte ?

Gràcies

Yuanga (discussiócontribucions)

Sí, és correcte. No obstant això la categorització per sexe es troba sota debat (ara mateix aturat), i és possible que tot això canvïi.

DoriyakiSan (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Això no és incorrecte, tot i que per complir amb la normativa sobre categories buides i per no fer donar al lector més voltes de les necessaris amb categories que només continguin una categoria, la pràctica habitual és agafar la categoria més concreta que s'hagi de crear (abadesses cistercenques catalanes) i posar-la al lloc on hauria d'estar la categoria superior buida, que eliminem.

Per exemple, tenim categories d'autors per origen i per llengua, amb la seva intersecció per origen i llengua (per exemple, : categoria:escriptors valencians en llatí que penja, directament o no, de les categories d'escriptors valencians i d'escriptors en llatí). Ara bé, en algun cas passa que tots els escriptors en una llengua són del mateix lloc o a l'inrevés. Això passa a : categoria:escriptors irlandesos en gaèlic irlandès, que són tots els escriptors en gaèlic irlandès que tenim, de manera que aquesta categoria en comptes d'anar a una inexistent categoria d'escriptors en gaèlic irlandès va directament a la categoria d'escriptors per llengua.

Aleshores, si no és que tenim alguna abadessa cistercenca que no sigui catalana o preveiem que crearem aviat l'article, el que caldria fer és reanomenar la categoria d'abadesses cistercenques a abadesses cistercenques catalanes i posar-la tant a abadesses per ordre com a abadesses catalanes.

Sobre el tema de categoritzar per gènere, les abadesses estan en una zona grisa, perquè es pot veure no com una classificació de persones per sexe (de moment sense consens) sinó una classificació de les ordes entre masculines i femenines (que pot tenir debat però té més motius). Amb els esportistes passa una cosa semblant, perquè encara que els classifiquem pel seu sexe, si els classifiquem per les competicions en que participen estem classificant-los per categories masculines i femenines.

DoriyakiSan (discussiócontribucions)

Moltes gràcies també @Pere prlpz doncs així ho faré, reanomenaré la categoria ! Estic molt d'acord amb lo de la zona grisa en aquest cas.

Resposta a «Categories»