Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:Vriullop/Fitxer de Discussions Estructurades 1

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Amb la infotaula esdeveniment he mirat de dibuixar el mapa quan té més d'un punt.

Ja vaig fer-ho a infotaula vial per traçar una línia amb un seguit de coordenades

Ara ho he provat posant geotype=MultiPoint i no hi ha problema a representar diversos punts. Però no he sabut com fer per passar-li altres valors com el title o el marker.

Repte 1: poder passar valors.

A més volia poder barrejar punt i línies. Punts quan cada instància té només 1 coordenada i línies quan una instància té més d'una coordenada.

L'exemple ideal ja el teníem a Atemptats de Catalunya de 2017 (Q37001445) i he estat fent diverses proves sense reeixir.

A special:permalink/20954586 hi ha la col·lecció complerta. Des del mapa amb punts identificats + 1 línia dibuixat amb els paràmetres, fins com retorna els multivalors de qualificadors que retornen fets un nyap pels meus interessos (passa primer totes les latituds i després totes les longituds i no posa el separador (;) sinó una coma). També he provat (innocentment) de generar-li els paràmetres de la draw_map, però no li ha agradat gens.

Repte 2: Tenir un formatting per recuperar les coordenades emparellades lat,lon enlloc de separades. Amb això evitaríem tenir malament les coordenades.

Repte3: fer que el draw map entengui una sintaxi sense paràmetres, sinó amb separadors per poder generar un string. Això ens permetrà passar-li informació de les dades complementàries.

I sobre com saber si són coordenades per un punt o per una línia, et deixo triar a tu com fer-ho, tot i que amb l'opció de passar-li valors, ja quedarà clar que totes les coordenades entre valors formen un conjunt


Bé, fes-li un cop d'ull que potser trobes alguna cosa més senzilla.

Vriullop (discussiócontribucions)

L'únic punt solucionable via mòdul Wikidata és el 2). En proves he activat formatting=coord que retorna "lat,lon", però hi ha un problema addicional: cal activar un separador per a subllistes, per a un qualificador amb múltiples valors, per defecte és una coma. Però el problema de fons és que no es tracta d'un objecte MultiPoint sinó de diferents objectes Point més un LineString per acabar-ho de matar.

Amb un objecte MultiPoint només tens un valor title i marker. Per posar diferents títols has de generar diferents objectes Point.

Per generar tots els paràmetres de map draw amb un string cal que el mòdul expandeixi la plantilla. És allò de que primer fa les plantilles i després els invoke, per tant ja no entén els nous paràmetres afegits. Ho he intentat a Special:Permalink/20956550 amb una fórmula rebuscada. Surt la línia de la Rambla però és inapreciable.

Tot plegat estàs demanant un mòdul específic que interpreti un format de coordenades de Wikidata per generar el mapa. No estic segur si és una bona idea, els mapes complexos fan de mal definir a Wikidata. Per casos específics com aquest sempre es pot carregar un .map a Commons. Vols dir que hi ha gaires més casos?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

1) Començo pel final. Segurament no hi ha gaires casos. Però si que volia mirar d'automatitzar quan diverses coordenades han de ser punts (multipoint) i quan han de fer una línia. Ara bé, si assumim com a premissa que no es poden barrejar, llavors crec que ho podré arreglar des de la plantilla, si m'indiquen que volen fer línies, com a {{infotaula vial urbà}}, o punts com a la prova que he posat.

2) El format "lat,lon", si no menja pa, la podries deixar en explotació, ja que si no el tenim cal fer una crida que no és evident, tot i que ho vaig superar a l'esmentada infotaula vial.

3) La prova mola. No entenc perquè no mostra els continguts, tot i que has fet l'intent de passar-li els paràmetres. Ja entenc que no es poden passar dades al multipoint, per això intentava generar els paràmetres. Per tant, això si que seria interessant.

4) Tema a part és la mida de la línia. Que la línia sigui petita és una qüestió de mala sort, però pensa en rutes que tenen punts entremitjos. Però bé, ja he dit que és assumible no barrejar.


Subratllo les meves conclusions òptimes.

merci



Vriullop (discussiócontribucions)

Què vols dir que la prova no mostra els continguts?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Ah si. Perdona, no havia clicat sobre la icona.

Si us plau, deixa-ho uns dies al congelador que provaré casos on no hi hagi coordenades com a qualificador a veure si em funciona amb el mòdul actual.

Vriullop (discussiócontribucions)

Si t'hi has fixat hi ha el nou paràmetre separator2. Això permet separar la llista de coordenades de la Rambla amb punt i coma, diferent del separator de la taula. Per tant, sí que es poden barrejar. El problema del multipoint, a banda de que només té un títol, és que té el mateix format de coordenades que LineString. O s'usa un o l'altre, a no ser que es dupliqui en dos objectes amb les dues opcions.

Sobre formatting=coord, pensant-ho millor es pot deixar obert amb paràmetres a substituir: formatting=$lat,$lon.

Sobre el truc de fer un invoke fictici només per usar el formatting amb una plantilla a expandir, si és útil es pot fer en una nova funció, tipus {{#invoke:Wikidata|expand|{{((}}map draw{{!}}...}}

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Val. Jo deia de provar amb l'actual mòdul per no enredar, però si ja t'està bé, millor. Ara em pensaré com triar icona per passar-li.

Em sembla bé el nou format per les coordenades via substitució.

Lo del mòdul d'expansió, no cal de moment, perquè tinc molt concentrades les crides i quan calgui fer-ho estarà fàcilment controlable.

Vaig a provar-ho !

Amadalvarez (discussiócontribucions)

He provat el formatting=$lat,$lon. En principi funciona bé, però no funciona el separator2.

Tens un mostrari a special:permalink/21459662 amb Point o Multipoint de "properties" i dues proves multipoint de qualificadors.

Les dues de qualificadors són del Atemptats de Catalunya de 2017 (Q37001445).

  • La primera ja era coneguda, llevat que ara només pinta punts perquè he tret les multicoordenades que havien de pintar una línia. En el seu lloc, he creat la línia amb Forma geogràfica (P3896) i l'agafa i queda bé.
  • La darrera mostra és l'invent que havies fet per passar-li dades. Li he afegit el nom de la icona que ha de dibuixar dins del qualificador Llegenda (P2096). Aquí tenim un problema que ja no recordo com funcionava. És un monolingual text que l'he declarat que estava en anglès. Però no he sabut fer que em retorni el text si no li dic que està en català (com he fet en el cas de Barcelona). He provat amb colformatn = text i colformatn = $text però no ho he aconseguit. Pot ser que els darrers canvis d'aquest format no estan en aquesta versió de proves ?. Per últim, en aquesta prova no he incorporat la P3896 perquè no tinc forma automàtica de saber quin número de geotype li haig de posar. Ja pensaré alguna cosa.

En resum, el tema estricte del formatting=$lat,$lon és traspassable. El separator2 seria útil tenir-lo, però ara no és vital. El tema del monolingual, ja m'ajudaràs, però és independent del formatting

Vriullop (discussiócontribucions)
  • Actualitzat el mòdul amb $lat i $lon.
  • El separator2 me'l vaig carregar perquè no entenia la seva utilitat. De totes formes aquí no fa falta, el problema és un altre. Mira la pàgina en previsualització, els mapes 2 i 3 surten bé però en desar la pàgina no. Funciona amb mapa dinàmic però no en estàtic. Suposo que és el problema d'ordre entre plantilla i invoke.
  • Les opcions monolingual funcionen amb propietats però no amb qualificadors. Crec que ja era una qüestió coneguda. Ara mateix no veig per què, ni jo mateix entenc la lògica del programa.

Tot plegat repeteixo el meu dubte, no estic segur que sigui bona idea reconstruir mapes a partir de Wikidata, la casuística pot ser complexa i sempre es pot generar un .map específic a Commons.

Amadalvarez (discussiócontribucions)
  • El separator2 tenia sentit si acceptàvem tenir multivalors en un qualificador, cosa que només tenia sentit per dibuixar una línia i ja vam veure que no. Per tant, queia tot l'argument.
  • Lo del previsualitzar vs estàtic ja ens va passar al començament de tenir mapes i no sé perquè ni com es va arreglar. Pot ser que hi hagi problemes de recursos ?. Fa un parell de dies que casquen algunes infotaules com Canadà. M'he trobat també que no puc refrescar els wikidatalist (el Listeriabot) i en articles amb moltes referències surten el missatge d'exhaurit recursos en l'expansió de les plantilles de cites. De moment, no em preocuparia.
  • Cert, ara ho recordo, lo dels monolinguals en qualificadors es va quedar penjat i varem creuar els dits de que no els necessitaríem. En aquest cas, ha estat una juguesca i podem passar perfectament sense icones. Si que em sembla interessant dibuixar diversos punts directament des de WD. La necessitat ha vingut quan l'he aplicat a "esdeveniments" i els desastres i catàstrofes solen ser multipunt. Els .map no són obvis de fer i no voldria que es rebaixés la qualitat pel fet que els editors no sàpiguen fer-ho.

Ara miraré com puc anar substituint i optimitzant el codi de la plantilla:Lat wd i Lon wd que ara es fan servir generosament

Moltes gràcies !!

Amadalvarez (discussiócontribucions)

He mirat d'aplicar en un cas real el format $lat,$lon en un colformat i m'ha cascat. Tens la prova als dos primers casos.

L'he provat amb la P625 com a propietat i formatting=$lat,$lon i funciona bé.


Vriullop (discussiócontribucions)

No em donis aquests ensurts diff.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Ho faig perquè t'engeguis després de les vacances..... Maleïts copy-paste.

Gràcies

Resposta a «Mapes amb dades WD»