Vés al contingut

Tema de Viquiprojecte Discussió:Monuments

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Hi ha un bot que busca cada dia les imatges amb plantilla de monuments que corresponen a monuments que tenen fotos a les nostres taules, de manera que tenim cobert el detectar les imatges que es pugen als concursos.

Ara bé, tenim alguna cosa semblant per detectar les imatges que s'enllacen a Wikidata i són de monuments que els falta foto a la nostra llista?

El motiu de la pregunta ve de veure la situació al País Basc. Han pujat a Wikidata moltíssims edificis protegits i les llistes de monuments a la Viquipèdia en basc les fan automàticament a partir de Wikidata. Amb això, els monuments també apareixen al Wikishootme i fent-los una foto amb el mòbil, la foto apareix a la llista el vespre següent, cosa que és molt ràpida. Igualment, si algú es posa a enllaçar fotos a Wikidata també surten a la llista.

No proposo que fem com els bascos, que les nostres llistes estan millor tot i haver portat molta més feina, però si no existeix estaria bé tenir algun alguna manera de detectar quan un monument té una foto a Wikidata.

Vriullop (discussiócontribucions)

No conec cap bot ni cap procés per a això. La inclusió de l'enllaç Wikidata a les llistes és relativament recent i només es pot considerar complet pels BCIN/BIC i de la resta pels que tenen article.

He afegit a {{Filera IPA}} que: si no té imatge, si té wikidata, si té foto a Wikidata, doncs que la mostri. En la primera llista que he comprovat Llista de monuments de la Baixa Cerdanya apareixen fotos per Font de Sant Isidre (Alp) i Església de Santa Eulàlia d'Estoll (Fontanals de Cerdanya). No està mal. Ara bé, en les estadístiques i en la base de dades de WLM continuarà constant sense imatge.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

També tenim monuments amb coordenades a Wikidata que no en tenen a les llistes, com per exemple Can Sala (Pallejà). Crec que estaria bé que la plantilla també les importés.

Sobre el desajust entre la base de dades i el que es veu a la llista, suposo que el primer hauria de ser decidir on volem les dades, si a Wikidata o a les plantilles (que seria als dos llocs). Si hagués de ser als dos llocs caldria que algun bot anés copiant regularment les dades i les plantilles podrien avisar (amb una categoria?) de quan tenen dades de Wikidata que no estan copiades.

Vriullop (discussiócontribucions)

Afegides les coordenades de Wikidata.

Prefereixo que les dades siguin als dos llocs. Facilita la feina d'anàlisi amb bot per saber com anem, què hi ha i què falta. Per controlar les llistes que tenen dades importades hi ha un rastreig: Special:WhatLinksHere/Plantilla:Rastreig/monuments/wikidata per les imatges i ara també per les coordenades. Les imatges importades es poden detectar a ull perquè no tenen la lupa de Commons, i les coordenades perquè no tenen l'enllaç "a prop". Es podria afinar més per localitzar-les. L'actualització des de Wikidata amb bot no és fàcil i a més hi he detectat errors per l'id de Wikidata que justament l'actualitza el bot. Normalment són articles que no haurien d'estar enllaçats en aquell monument.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Vist el que m'estic trobant, força d'acord a tenir les dades als dos llocs. De moment veig més errors i més inestabilitat a Wikidata que a les llistes. Fins fa uns dies tenia la idea de copiar amb bot de les llistes a Wikidata i de Wikidata a les llistes però ara crec que de Wikidata a les llistes no copiaré gran cosa amb bot. Una altra cosa és que el bot va bé per detectar diferències i a partir d'aquí trobar errors manualment.

Resposta a «Detectar imatges de Wikidata»