Tema de Usuari Discussió:Jmarchn

Amire80 (discussiócontribucions)
Jmarchn (discussiócontribucions)

@Amire80. Hola!. No és ben ben cert que sigui molt prolífic a la Viquipèdia. Si be darrerament he creat, en la línia que indiques un navegador a Commons, la plantilla DiseasesNav en més de 8000 pàgines i que en la documentació hi ha enllaços a wikidata que en faciliten la traducció.

Quan programo sempre separo el text traduïble, per exemple (i darrerament) en el Mòdul:ATC, per a {{Infotaula de fàrmac}}, d'acord amb @Amadalvarez.

Estic pendent de publicar tres plantilles més, i el problema de la internacionalització no el tinc resolt... deixa'm llegir el document extens.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Gràcies per esmentar-me. Jo també n'he rebut el mateix missatge.

Està bé estar al cas de com evoluciona tot això.

Jmarchn (discussiócontribucions)

Error d'escriptura "This doesn’t scale well for the 900 wikis that Wikimedia has, and the hundreds that it will have in the future".

Hauria de dir "This doesn’t scale well for the 900 wikis that Wikimedia has, and the thousands that it will have in the future".

Jmarchn (discussiócontribucions)

Bé, ja m'ho he llegit. I hi estic d'acord, si be és un text principalment filosòfic més que no pas pragmàtic; però un text així és sempre necessari.

Tal com dius, els angloparlants són els menys interessats en aquest procés. És en posar-ho en marxa on hi hauran els problemes. Jo primer començaria per posar en marxa el repositori (diguem-li TemplateCommons o més familiarment TCommons), i contràriament al que es pretén, amb plantilles que no requereixin traducció (fora del mateix nom de la plantilla) i a veure que passa. Per exemple, es podria passar a TCommons {{center}} o bé {{tl}}. Llavors, primer problema, una documentació mare en anglès i la traducció amb Translate? Dic problema ja que si és així: Com es podrien fer adaptacions "locals" fàcils i no estar sota la cotilla de la traducció mare?.

Com que he fet alguna plantilla, trobo en TemplateData algunes mancances greus (i a priori fàcils d'esmenar) però aquí potser no és el lloc per comentar-ho.

Segurament la millor manera seria utilitzar Translate (com translatewiki.net), però llavors caldrà veure com s'enllaça.

Endavant!.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Ben pensat començar per les no idiomàtiques. Tot i que el text sigui filosòfic, ja s'ha començat a treballar en una eina de rèpliques automàtiques per subscripció. Mira el projecte a https://www.mediawiki.org/wiki/Multilingual_Templates_and_Modules

Enlloc de tenir un espai único, com planteja l'Amire, aquest projecte proposa que qui vulgui compartir eines comunes, bàsicament gadgets o mòduls elementals com els que planteges, els posa en un espai i qui els vulgui es pot subscriure. L'eina, fa una rèplica automàtica a la WP del subscriptor cada cop que el "proveïdor" ho modifica, sempre i quan el subscriptor no l'hagi modificat.

Em sembla una bona iniciativa per començar amb gent que no te capacitat o ganes per construir les pròpies. El fet que l'Amire, que està en aquest projecte, hagi fet aquest document deu ser perquè la majoria de subscriptors deu fer canvis per ajustar-lo i, llavors queda fora de la còpia automàtica i, per tant, sense manteniment.


Sobre el tema de traduir la documentació, no cal ser depenent de l'anglesa. Habitualment es fa servir el translate.wiki que crea pàgina/doc/llengua que no té perquè ser literalment fidel a l'anglesa

Jmarchn (discussiócontribucions)

@Amadalvarez. Moltes gràcies per la informació.

He creat (potser) la primera plantilla (no n'he trobat d'altra) que utilitza el mòdul TNT a la Viquipèdia (tampoc no n'he trobat a l'anglesa), per això he creat 3 taules a Commons, corresponents a 3 mòduls que utilitza la plantilla {{ChartColors}}, que la podeu veure en funcionament a Cynthia Brewer o a Ajuda:Mapes cartogràfics#Paletes de color de Brewer. El sistema de les taules (per exemple commons:Data:I18n/ChartColors.tab) és força carregós, però al cap i a la fi, funciona perfectament.

Ara ja podré acabar les tres noves plantilles que tinc en marxa i que no sabia com arreglar la internacionalització!.

Amador, truca'm una estona i explica'm com va anar....

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Si dius el WikidataCon, és el 25/10. La data límit de final de mes era per tenir acabada la feina i poder passar-la a l'organització.

Em miro el que has fet que igual em serveix per un tema que tinc pendent. M'apunto trucar-te i m'ho expliques. Merci,

Resposta a «Plantilles i mòduls globals»