Tema de Usuari Discussió:Arnaugir/Fitxer de Discussions Estructurades 1

Què i com referenciar en articles sobre geografia

3
Contraix (discussiócontribucions)

Hola

He observat que has deixat algunes observacions en l'article "Vall de Rius". Agraint-te l'atenció et voldria comentar el meu punt de vista.

1.- Manca de referències. És cert. He afegit com a bibliografia el mapa de la zona, un llibre i he referenciat les altituds, l'únic fet que pot despertar algun comentari. Com has fet una segona passada i l'observació feta continua a la pàgina, ja no entec el criteri. Posant un mapa a la bibliografia n'hauria d'haver prou; si hom sap llegir un mapa, troba fàcilment tot el contingut geogràfic de l'article.I referenciar les altituds és un plus.

2.- Unificar l'article amb el del Parc d'Aigüestortes i Sant Maurici. No estic d'acord. L'article de la Vall de Rius forma part d'un projecte una mica més gran que és el de la Vall de Valarties, la capçalera de la qual inclou els articles ja fets de l'estany de Montcasau, els estanys de Ribereta, el Circ de Montardo, l'Ombrer de Montardo, el Circ de Restanca, la Vall de Rius i l'encara no fet, el Circ de Tòrt. Ho encabim tot a l'article del Parc?

Caldria unificar amb el Parc també els articles sobre el Circ de Saboredo i el Circ de Colomèrs? I els estanys de Ratera? I tota la munió de pics, tucs, tuques, puis, malls i colls situats al Parc, molts dels quals ja poblen la Viquipèdia? I els refugis, senders i estanys?

L'espai a unificar inclou també la zona perifèrica del Parc i/o les PEIN adjacents o és només el Parc pròpiament dit? Apliquem aquest criteri només al Parc d'Aigüestortes o també a tota la resta de Parcs (Alt Pirineu, Cadi-Moixerò, els Ports, etc..). En resum, no estic d'acord amb la proposta.

3.- Hi ha un tercer missatge a la secció de bibliografia. Usar com a bibliografia un mapa o el clàssic "Pallars-Aran" d'Agustí Jolís i Antònia Simó ho trobo totalment correcte. És bibliografia, no referència. No entenc el criteri.

Resumint: M'agradaria saber si existeix un criteri consolidat per l'ús sobre com referenciar en els articles de geografia. Una forma fàcil i entenedora és mostrar 5 o 6 articles sobre accidents geogràfics com serres o valls que marquin el canon a seguir. Gràcies!

Arnaugir (discussiócontribucions)

bon dia. Jo no he participat en dit article. Potser en @Paucabot o en @Medol que sí que ho han fet et podran ajudar. Aquests dies són convulsos i no sóc davant l'ordinador...


salut!!

Contraix (discussiócontribucions)

Disculpa l'error.

Resposta a «Què i com referenciar en articles sobre geografia»