Tema de Viquipèdia:La taverna/Multimèdia

Jove (discussiócontribucions)

Vaig penjar una fotografia a Commons que s'ha proposat eliminar sota pretext de "EXIF data" insuficient.

La veritat és que vaig retallar els marges de la fotografia per tal que quedés més centrat. Dedueixo que aquesta és la causa de la pèrdua parcial d'informació EXIF però, s'hi pot fer quelcom a hores d'ara? No conservo la foto original feta amb el mòbil.

Moltes gràcies.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Diria que l'únic que pots fer és dir-ho. Que manqui l'EXIF és un indici que ha passat alguna cosa, perquè a les fotos copiades d'Internet sol mancar. Aleshores suposo que t'estan dient que la imatge és suspecte de copyvio i, a més d'explicar per què no té exif, la meva resposta seria que dir-los que si és copyvio primer haurien de dir ells d'on ha estat copiada la imatge. Per si et serveix de referència, enllaço una conversa on em van dir una cosa semblant: :commons:User_talk:Pere_prlpz#File_source_is_not_properly_indicated:_File:Galeria_de_fotos_de_Sitges.jpg.

Si enllacessis la imatge o la discussió d'esborrat potser podríem ajudar amb coneixement de causa.

Jove (discussiócontribucions)

Reprenc el fil.

Durant els dies frenètics i convulsos de Protestes contra la sentència del judici al procés independentista català em vaig dedicar a recollir tantes imatges com vaig poder, amb la idea que l'article seria d'interès rellevant a l'univers Wiki.

La proposta de supressió ve d'un usuari pro-xinès de Hong Kong, per tant, no descarto el mòbil polític en la voluntat d'eliminació. Tot i així, vingui d'on vingui, m'agradaria trobar una solució per no deixar marge al dubte que la imatge compleix correctament la política de drets d'autoria.

Aquí adjunto el fil: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:2019_Catalan_protests_-_Mural_in_Masnou_train_station.jpg

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Igualment, diria que el primer és que tu diguis a la discussió que la imatge és teva i expliquis el tractament que li va fer perdre l'exif i per què ja no tens la foto original. Si a més saps amb quin aparell vas fer la foto i en tens de semblants a Commons del mateix aparell i tot lliga, entenc que tens un cas força clar. Com que a les metadades hi surt una hora si aquesta hora té significat (l'hora en que vas retallar la foto?) ho pots afegir. Que la foto no es vegi professional (pel contrallum involuntari, sobretot) pot ser una ajuda.

Un cop hi hagis passat tu els altres hi podem anar a recolzar-te si se'ns ocorre algun bon argument a partir dels fets que hagis exposat, perquè les discussions d'esborrat a Commons no són votacions.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Per cert, mirant les teves contribucions a Commons em temo que hi ha unes quantes imatges en la mateixa situació (entre les recents, diria que totes les petites). Jo miraria d'argumentar bé aquest cas per tenir-lo de precedent si mai algú es posa amb les altres. Pot ser que a algú li sembli sospitós tenir fotos dubtoses fetes a extrems oposats d'Europa, tot i que poden explicar-se amb molt pocs viatges i i crec que tens fotos amb EXIF dels mateixos llocs.

Jove (discussiócontribucions)

Perfecte. Demà exposaré a la pàgina de discussió com realment aquesta foto es va fer (precàriament) des del cotxe amb un iphone i vaig acabar retallant-la per salvar els mobles.

Moltes gràcies pels consells.

Bona nit!

Jove (discussiócontribucions)

Sí, és ben cert! Quan he viatjat és quan més aprofito per fer fotografies per a Wikicommons. Suposo que ve de l'interès de pensar cada dia en Wikimedia i no tenir l'ordinador a mà per a editar articles. Prenc nota del supòsit de precedent perquè en un futur no perjudiquin el treball acumulat.

Resposta a «Possible supressió a Commons»