Tema de Usuari Discussió:Jove

MçFinal (discussiócontribucions)

Hola,

em poso en contacte amb tu en resposta a l'edició de la pàgina de la Belen Funes.

No entenc per quin motiu has revertit l'actualització que he fet seguint les guies que el Carles Paredes des del correu de Wikimedia Information Team em va escriure recomanant de fer.

No em cansaré de denunciar la mala praxis que s'està fent a la pàgina de la directora de cine Belén Funes. I aporto proves que ho confirmen, cosa que encara no he vist en aquells qui m'acusen de vandalisme o esborren les correccions que estic fent intentant ser meticulós i buscant que la viquipèdia sigui una eina la més precisa i ajustada a la realitat possible. El que estic intentant corregir és la frase següent:

"En el certamen, polemitzà després no voler expressar-se mínimament en català a l'hora de recollir els premis ni tampoc a la televisió pública catalana, malgrat ser-ne coneixedora de la llengua, ja que ha nascut, resideix i s'ha escolaritzat a Barcelona i els seus entorns".

La persona que ha escrit aquesta frase es recolza en un article de Nació Digital que, si es llegeix amb deteniment, demostra que és mentida el que afirma la frase. I és mentida per dues raons:

  1. La primera és que ella al certamen no va polemitzar amb ningú. A la pròpia publicació del Nació Digital es diu que va ser un senyor que va fer un twitt queixant-se que la pel·lícula no és en llengua catalana (a la pel·lícula sí que es parla català tot i que la llengua majoritària és el castellà - per això va guanyar el premi en llengua no catalana). Que no va agrair els premis en català (cosa que la pròpia notícia de Nació Digital desmenteix, ja que sí que va dir alguna cosa en català) i finalment que a TV3 no va parlar en català (això ja no ho sé, la veritat).
  2. Per tant, com acabo de dir i el Nació Digital corrobora, és mentida que la directora no va voler expressar-se mínimament en català. Sí que ho va fer. Una altra cosa és que a aquesta gent que escriu això (amb una clara intenció maliciosa) li sembli poca cosa, però aquí ja ens allunyem dels fets i entrem en les opinions, cosa que crec que la viquipèdia no hauria de primar.

Aquestes són les proves que puc aportar. I en base això, espero que es corregeixi l'error que figura a la pàgina de Belén Funés.

Crec que tu em pots ajudar?

Gràcies

MçFinal (discussiócontribucions)

Hola de nou,

com que et vaig escriure fa uns dies amb relació al tema, em torno a posar en contacte amb tu per informar-te que, veient els arguments aportats a la Discussió:Belén Funes en els propers dies editaré la pàgina de la directora Belén Funes.

Crec que l'últim comentari de la discussió explica prou bé la situació. L'enganxo a continuació, és aquest: Estic d'acord en eliminar aquesta frase, perquè no és un fet destacable dins la seva trajectòria. Crec que no és cap "polèmica" i per mi no hi té cabuda en una enciclopèdia (potser tindria sentit a Viquinotícies, però no aquí). Per mi aquesta frase entra dins el Viquipèdia:Allò que la Viquipèdia no és. També recordo que hem de seguir les directrius de Viquipèdia:Biografies de persones vives i en aquest cas, crec que no ho estem fent.--KRLS , (disc.) 11:11, 17 feb 2020 (CET)

Gràcies i disculpa les molèsties.

Resposta a «Edicions arbitràries»