Tema de Usuari Discussió:Vriullop/Fitxer de Discussions Estructurades 1

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Bentornat !.

He copiat la template:switcher d'enwiki a Plantilla:Amadalvarez/traduccions 1 per provar-la abans de posar-la operativa, però no funciona.

Dedueixo que li manquen class="switcher-container" i class="switcher-label".

Confesso que he estat incapaç de trobar-les. La màxima aproximació és https://en.wikipedia.org/wiki/MediaWiki:Gadget-switcher.js però tampoc sabia que havia de fer amb això.

Espero que el descans hagi estat profitós !

Gràcies !

Vriullop (discussiócontribucions)

És un giny habilitat per tothom per defecte. L'he importat. Ja funciona desprès de refrescar.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

A la documentació ja funciona. Ara ho provaré en real.

Merci

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Creus que es podria (ni que sigui fent un forke, o demanant-li al creador com fan els arwiki amb wikidades) canviar/personalitzar el format dels radio-button?

Vull dir que no sé si això està dins aquest gadget o els radio-button són així i no hi ha res a fer.

M'explico: l'ús que volia fer era posar dues petites icones sota la imatge que apareix a la infotaula eleccions/proves amb l'objectiu de poder fer un flip-flop entre la icona del partit i la foto del candidat a les eleccions que són per partit. Han de ser, necessàriament, petites per ocupar l'espai d'una línia sota una imatge que té 45px, en aquest cas. A més, ara el gadget, dóna una opció per cada imatge + una per "all" i no sembla evitable via paràmetre. Ho he provat i és inapropiat, tal com actua ara.

Si tècnicament creus que és un sidral, m'oblido del tema, però si és factible, permetria "modernitzar" aquest gadget que em sembla que deu tenir un ús descendent, ja que va néixer per tenir diversos zooms d'un mapa quan eren estàtics i ara això és residual a enwiki.

Quan parlo d'un forke, no necessàriament ha de ser una alteració d'aquest codi. Pot ser un "forke de la funcionalitat, no del codi", si consideres que el que demano seria més fàcil construir-ho de nou en LUA.

Merci,

Vriullop (discussiócontribucions)

Amb Lua no ho veig posible, es necessita javascrit. Els butons són els que genera l'html. A veure si esbrines com funciona el switcher a fr.wiki, per exemple el mapes de fr:Paris. Crec que és més semblant al que demanes.

Vriullop (discussiócontribucions)

Més opcions: {{Galeria dinàmica d'imatges}}. El disseny anglès és més elegant, però diuen que no funciona tot i que sembli que funciona bé. A la discussió no està clar si és per la compatibilitat de navegadors o bé per falta de consens.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Estic a punt de deixar-ho córrer, tot i haver descobert coses interessant. M'explico:

  • Galeria dinàmica: ja no cal com a plantilla -si no es vol-, perquè hi ha <gallery mode="slideshow"> de forma nativa. L'he provat i no em serveix perquè té la seva pròpia forma de calcular la mida final i no sembla que es pugui configurar. L'he ficat dins la graella de les eleccions i, tot i que l'encongeix molt, encara és massa gran i desestructura la graella.
  • La més seductora és la fórmula francesa (ja fa segles d'això), ja que és la idea de versionat que jo pretenia dels radiobuttons. Són dues plantilles:
  • El codi per gestionar el tema dels nom dels mapes és tan complicat que ho enreda tot i no he tret l'aigua en clar d'on està la clau. Els retocs que li he fet per saltar-me la gestió dels antics (per nosaltres) "location maps" és tan gran, que no funciona i no ser distingir si són els meus canvis o una altra cosa. Sembla obvi que és una class la que té el js (i podria estar seguint Snippets/Image_Slideshow_created_by_CSS) però no ho he sabut veure al seu common.js.
  • Una altra cosa que he aprés és com obtenir fàcilment l'element "n" d'una sèrie dins un string amb separadors entre valors. Jo fins ara feia servir invoke string split, però el que va fer això fa servir #titleparts, una funció que coneixia però mai he fet servir perquè pensava que "només servia per noms de pàgina", però tant li fa l'string que li posis, mentre els separadors siguin /. A més permet agafar 1 o més trossos contigus, si et convé.
  • Resum. Miraré de crear una versió del Géolocalisation multiple a cawiki, eliminant directament la crida al que munta mapes i fent-li agafar el nom de les imatges com a paràmetres directament i si no funciona, ja et demanaré un cop de mà si és un tema de CSS, però, si més no, trobaràs un codi més desbrossat.
  • Salut !
Vriullop (discussiócontribucions)

Mirat per sobre la plantilla francesa la clau està en <div class="img_toogle">. Això també ho usen en articles. Mira fr:Rennes#Localisation on està afegit en una taula. Per provar-ho hauries de copiar de fr:Mediawiki:Common.js les funcions GeoBox_Init i GeoBox_Toggle al teu common.js. El problema que hi veig és que els enllaços pel switch els treu de la llegenda de les imatges. Hauries buscar un javascripter perquè ho modifiqui a un botó únic.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Bé, en principi, això ja ho tenim encarrilat: Especial:PermanentLink/24230673. Sembla que la class=noviewer com a paràmetre del file:nomimatge|mida|text|class=noviewerprodueix el miracle del js.

No he aconseguit fer la lletra més petita. Li he posat a tots els styles que apareixen, i fins i tot un small davant el text i no fa cas. Sospito que deu estar a la class=DebutCarte que hi posa abans de cada imatge i que no tenim. Parla d'ella a https://fr.wikipedia.org/wiki/MediaWiki:Gadget-Accessibility.css

Any suggestion from here ?

De moment vaig a mirar com queda a la infotaula. Mercci

Vriullop (discussiócontribucions)

També hi ha una definició a fr:MediaWiki:Common.css on hi tenen list-style: none. Aquí hi pots jugar amb l'estil del text i l'estil de la llista.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

no la veig.

On la poso per provar ?. amadalvarez/common.css ?

Vriullop (discussiócontribucions)

Sí. És img_toogle.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Noi, no me'n surto. A Especial:PermanentLink/24243325 tinc una versió que funcionen les imatges, però el format dels textos són indòmits.

He posat la img_toogle al meu common, amb això ha desaparegut la llista puntejada, però continua sense fer cas de l'alçada de línia, la mida del text i l'alineament a l'esquerra.

La class=Débutcarte no la tenim i els efectes són similars a treure-la: res. Ara bé, pels missatges anteriors havia interpretat que em deies que la img_toogle substituïa la débutcarte. Doncs, no. L'he posada i han deixat de funcionar les imatges.

També tinc dubtes sobre la class=Geobox, ja que sembla relacionada amb la gestió de mapes, però si la treus, deixen de funcionar les imatges.

Li pots fer un cop d'ull ?. És una pena haver arribat fins aquí i no poder fer-lo servir per una xorrada.

Vriullop (discussiócontribucions)

Les class img_toogle i geobox les usa el js per fer un muntatge. Aquestes dues no les pots treure, en tots cas es podrien canviar a un nom més adequat canviant-ho també al js. La class DebutCarte no la tenim definida, si al final no la necessitem es pot eliminar. La img_toogle és la que marca l'estil del text.

He traslladat el teu common.css a Plantilla:Proves amadalvarez/Prova2/styles.css usat com a templatestyle de la plantilla. Més fàcil per fer proves i més eficient perquè només es carrega per aquesta plantilla, no per altres pàgines. Pots eliminar-ho del teu common.css.

El css no és la meva especialitat. He copiat alguna definició de hlist, allò que fa les llistes horitzontals, i he traslladat coses de la plantilla al css. Mira com queda ara.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Això marxa. Bé, hauria de dir "marxava".

L'he provat allà on toca: Plantilla:Proves amadalvarez/Prova2 (cas eleccions al parlament de Catalunya) amb el codi de prova i després d'algun fracàs, he aconseguit que surtis perfecte. He passat el codi a producció anomenant-lo i ha tornat a fer cas omís dels styles.

Segur que es cosa de les styles.css locals que no estarà on toca. On hauria d'anar ? a la plantilla que les fa servir, oi? Per tant, a la switcher2. En tot cas, també li he posat a la subplantilla que la fa servir (Plantilla:Infotaula eleccions/presentablocs)

Bé, confio que demà, més fresc, sabré trobar-ho.

M'ha agradat molt el to minimalista que li has donat. És exactament el que imaginava.

Salut !


He ratllat el missatge catastrofista d'ahir, perquè, efectivament, la revisió matutina ha estat útil. M'havia deixat de copiar el templatestyles src= bla, bla...

Ho he descobert perquè quan barrejava l'ús de la que tu havies ajustat amb la {{switcher2}} si que funcionava i al mirar el llistat de plantilles cridades he vist que no carregava el /styles de la nova però es trobava l'estil de l'altra. Pel camí he deixat una colla de noves versions de plantilles fent prova-error, que ara demanaré l'eliminació.

Doncs res, a gaudir-ho.

Moltes gràcies

Vriullop (discussiócontribucions)

Ok.

Hi ha una cosa que encara no funciona. Queda visible la segona imatge en lloc de la primera com passa a fr.wiki.

Quan estigui a punt recorda que cal traslladar el js al Common.js i també Mobile.js. De totes formes, la mostra amb mòbils no queda malament.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Sí, ja ho he vist, però els he ordenat com m'interessa.

Els common.css enganxats a la plantilla resulten còmodes. Ho deixem així, oi?

Vriullop (discussiócontribucions)

Els templatestyle és una cosa que tenim pendent. El MediaWiki:Common.css només hauria de tenir els estils del lloc que són necessaris per carregar qualsevol pàgina. Els estils per a una plantilla s'haurien de traslladar al templatestyle. També si són per un grup de plantilles ja que es pot reutilitzar amb l'enllaç del templatestyle. La idea és no carregar el Common.css, que no calgui un editor d'interfície per a qualsevol canvi menor, i poder fer proves i ajustaments més fàcilment.

També, una plantilla no hauria de tenir definicions style directament sinó una class amb els estils definits al seu /style.css. Amb això un usuari pot personalitzar l'estil fent la seva pròpia definició de la class, i per un canvi d'estil no cal tocar el codi de la plantilla.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

La teva darrera frase em suggereix una solució per parametritzar certes personalitzacions de les global infobox. Ho provaré amb la infotaula eleccions.

Per anar tancant el tema, ara que ja he documentat la {{switcher2}} amb totes les opcions per a que serveixi de check, pots traslladar el codi que vaig afegir del usuari:amadalvarez/common.js al mediawiki:common.js.

Com veuràs, es tracta del segon i tercer codi.

Aprofito per preguntar-te: el primer codi que parla de RTRC m'ho vaig instal·lar fa temps i no ho he fet servir mai. És un gadget per fer patrullatge i desconec si és millor/pitjor que altre eines que puguin tenir ja els admins i patrulladors. Si està demodè ja m'ho diràs.

Vriullop (discussiócontribucions)

Fet.

Sobre el RTRC ho haurien de comentar els patrulladors, cosa que jo ja no faig. Ho vaig provar i m'atabalava.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Ara m'ha aparegut un desgavell de xifres quan he provat la Plantilla:Infotaula eleccions/proves en anglès. El decimal-point no ho ha entomat gaire bé. A veure si ho entenc i sinó, t'hauré d'emprenyar, again. Merci per tot

Resposta a «em fan falta unparell de CSS»