Tema de Usuari Discussió:Docosong

MontseCostaTarrago (discussiócontribucions)

Hola Docosong, et contesto referent a l'entrada "Calella" a la Viquipèdia. Em dius que no puc promocionar, només informar. Estem d'acord. Jo entenc que informo sobre el que actualment hi ha a la ciutat (i encara queda molt a fer), perquè a l'entrada que hi havia fins ara hi havia errors i estava desfaçada. Quan acabi en català, tinc la intenció de fer el mateix amb altres llengues europees, donat que el que hi ha ara publicat, tant en castellà com en angles, per exemple, no fa justícia a la realitat. Evidentment si considereu que hi ha paràgrafs més promocionals que informatius, els canviaré. Totes les dades introduides provenen de fonts fiables ( provenen de l'Ajuntament). T'he de dir que mai havia treballat a la Viquipèdia i en sóc totalment novata, per la qual cosa sóc conscient que m'he d'anar pulint.

Docosong (discussiócontribucions)

Bon dia,

T'has mirat els enllaços que t'he deixat a la teva discussió? Les fonts pròpies del propi ajuntament poden ser vàlides fins a un límit, ací construïm una enciclopèdia basada en fonts fiables independents, no una pàgina web. Com a qualsevol enciclopèdia, els article han de ser concisos i reflectir tot allò que és rellevant o enciclopèdic no un recull d'informació exhaustiva, ja que la Viquipèdia no és una col·lecció indiscriminada d'informació.

Pel teu interès i aprenentatge et recomano que donis un cop d'ull a Viquipèdia:Bus turístic i Viquipèdia:Benvinguda

Salutacions!

MontseCostaTarrago (discussiócontribucions)

D'acord. Faré revisió exhaustiva i ho acabaré de treballar i ja em diràs. Gràcies per l'ajuda.

MontseCostaTarrago (discussiócontribucions)

Bon dia,

Ara tinc enllestida l'entrada "Calella" en català ( tinc pendent posar / canviar alguna foto) Es molt difícil traçar la línia exacte entre promoció i informació. Veig que al tots els títols em dieu que "cal citació" i quan he volgut posar que la font prové de l'ajuntament ( per exemple, els equipaments esportius o l' Sport City Lab) , sempre se m'ha tret.

Em podrieu donar un cop de mà amb el tema ? Moltíssimes gràcies.

Docosong (discussiócontribucions)

Com t'he comentat anteriorment l'abús de fonts pròpies no és del tot recomanable per a una enciclopèdia. És a dir, un article enciclopèdic ha de basar-se en fonts fiables publicades i independents del tema tractat. Per exemple, perquè no s'utilitza l'entrada de la GEC (https://www.enciclopedia.cat/ec-gec-0013560.xml) per verificar i referenciar la història del municipi? Insisteixo, la Viquipèdia intenta construir una enciclopèdia neutral i fiable, de forma sintètica i resumida, no és un directori ni una col·lecció indiscriminada d'informació. Recordeu que al web hi ha millors eines per fer difusió i promoció de les entitats i activitats d'un municipi.

Docosong (discussiócontribucions)

Per altra banda, et recomano que vigilis en respectar les edicions d'anteriors editors i no desfer-ne sense donar cap explicació. Per altra banda, cal evitar l'ús de parafrasejat similar, perquè part del text és idèntic al que hi ha disponible a publicacions de l'Ajuntament de Calella que té una llicència de copyright. Recorda que s'ha de respectar el dret de copyright i tenir el permís explícit de l'autor, en cas contrari, s'està cometent una violació del dret.

MontseCostaTarrago (discussiócontribucions)

Sóc treballadora de l'Ajuntament de Calella. La idea és actualitzar el contingut de l'entrada de Calella, afegir-hi informació nova i donar-li una presentació més ben distribuïda. Naturalment es va revisar l'edició que hi havia i no trobavem adient la forma com estaven presentats alguns dels temes, a part que hi havia errors que s'han esmenat i dades que s'han actualitzat i informació nova que s'ha afegit. Evidentment he fet ús majoritari de les publicacions de l'Ajuntament donat que són les pròpies, les que tenim a mà, amb les que treballem dia a dia i són fiables. Volem treballar també les entrades de "Calella" en castellà, anglès i alemany, perquè les que hi ha ara són molt i molt pobres.

Docosong (discussiócontribucions)