Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

En tenim dos articles amb aquest nom on es descrita com a poetessa romana del segle I: Sulpícia (poeta) i Sulpícia (poetessa). Els he marcat com articles duplicats però... ho són? El contingut més enllà de l'època, lloc i «ofici» no coincideix en res més, en aquella època els noms eren força «compartis». Algú s'ho pot mirar? Gràcies

FranSisPac (discussiócontribucions)

@Kette~cawiki: es tractaria de dues persones diferents. El text que segueix és quasi una crònica de com he anat progressant en el tema (m'ha sabut greu refer-lo del tot a cada pas).

Inicialment havia explorat, com potser tu també, l'entorn de les Viquipèdies. El fet que la segona que anomenes, Sulpícia (poetessa) (Q12158637), sols hi sigui en català i ucraïnès (per cert que el "(poetessa)" no hauria de formar part de l'etiqueta WD), mentre la primera, Sulpicia (Q257448) és a 18 versions, entre elles el català i l'ucraïnès, posa aquella en sospita. Per altra banda, és cert que la primera apareix en diversos idiomes com "Sulpícia la Major", la qual cosa fa pensar en alguna necessitat de diferenciació.

Efectivament, he trobat aquesta referència que, tot i amb dubtes, sembla resoldre-ho. Malauradament, seguint l'enllaç en anglès que proporciona, em trobo que The authors have deleted this site.

També, en un treball del 2009-2010 a Costa Rica sobre "la Major" s'hi llegeix: «Es la primera de las dos Sulpicias escritoras de la literatura latina y es considerada la elegíaca, la segunda es una escritora satírica de la época de Marcial, que aparece citada por este autor».

Quedava per resoldre com diferenciar-les. La cerca "the other Sulpicia" a Google em porta a ¿Sulpicia, qué Sulpicia? on esmenta fins a 8 apel·latius que ha rebut "la Menor". Jo m'inclinaria per "Sulpícia la Jove", però en realitat "la Major" era una joveneta (veure el treball de Costa Rica en la columna a la dreta del text que he citat).

Solució: la segona està a WD com a Sulpicia (Q545114) sense etiqueta, de moment, en català. Als articles hi ha 3 "la Jove", 2 "la Menor" i 2 "(satírica)". Potser aquesta última alternativa? (però NO a l'etiqueta WD). En qualsevol cas s'ha de moure des de Q12158637, que quedaria com a element duplicat (merge with...)!

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Molt bona explicació. Aquest ítem. Sulpícia (poetessa) (Q12158637), no es pot fusionar amb ningú altre per que encara li restaria un altre article enllaçat en ucraïnès, quan he mirat de traslladar-lo a Sulpicia (Q257448) he vist que també tenien un article en aquesta llegua i això m'ha fet sospitar que eren dues persones diferents. Llavor anem concretant, a quin ítem creus que cal enllaçar cadascuna d'elles? Altra tema és que a les etiquetes de WD no s'hauria de «desambiguar» amb parèntesi com està la «poetessa», per això tenim la descripció que hi al costat. Ja diràs.

FranSisPac (discussiócontribucions)

@Kette~cawiki, si no hi tens inconvenient, me n'ocupo jo (en principi demà dimarts).

Kette~cawiki (discussiócontribucions)

No gosava demanar-to, em sembla fantàstic. Gràcies

FranSisPac (discussiócontribucions)
Kette~cawiki (discussiócontribucions)

Molt bona feina mestre!

Resposta a «Sulpícia»