Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:Willy31igd

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Hola.

Si mous a mà tots els morts al País Valencià a la categoria està bé, però pots anar molt més ràpid si crees la categoria de morts a València (o a les poblacions que vulguis del País Valencià) i deixes que l'ompli un bot d'acord amb el lloc de la mort que digui Wikidata. Només cal que les categories estiguin enllaçades a Wikidata.

Willy31igd (discussiócontribucions)

Hola, @Pere prlpz. Estic utilitzant un query de wikidata però com dius ho acabo fent manualment. El cas és que tots els que hi ha a la categoria que he creat són de València ciutat. Aquí tinc dos dubtes: el primer és com traslladar tots els elements de la categoria a una altra sense fer-ho d'un per un i la segona és com puc fer un bot perquè m'ho categoritzi. Gràcies!

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Per moure centenars d'articles, la millor manera és amb Cat-a-lot.

Per omplir les categories més grans d'aquestes jo he fet servir una query + PetScan + PagePile + QuickCategories, que ha estat més ràpid que el bot.

I per la pregunta sobre el bot:

  • Si la pregunta és com fer un bot per aquesta tasca, acabo de pujar el codi del meu a https://github.com/pere-prlpz/viquipedia/blob/master/llocmort.py
  • Si la pregunta inclou com fer un bot en general, val més que ho preguntis a la Taverna (secció tecnicismes) que segurament hi trobaràs una resposta millor que la que et donaria jo sol.
  • I si la pregunta és sobre com fer que un bot ho faci, ara acabo d'engegar el meu. De fet, el vaig engegant quant detecto canvis en les categories per mort, per origen o semblants.
KajenCAT (discussiócontribucions)

Perdona per la meva intromissió, però què és i com funciona lo de PagePile i QuickCategories?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

PagePile és una aplicació que permet guardar una col·lecció de pàgines. QuickCategories és una aplicació que permet fer una mateixa edició (o edicions diferents) a una pila de pàgines. Un dels formats d'entrada de la llista de pàgines que admet QuickCategories és PagePile, i la gràcia és que PagePile també és un dels formats de sortida que admet PetScan (que suposo que ja coneixes).

Per interseccions de categories, el mètode que he trobat:

  • Fer la intersecció amb https://petscan.wmflabs.org/ . Es pot combinar amb una query a Wikidata i més coses. La query és el que feia servir jo pel lloc de defunció. Quan surt el resultat que vull, marco l'output com a PagePile.
  • A la pàgina que s'obre hi ha un enllaç per passar a QuickCategories, però no em funciona. Per resoldre-ho, agafo el número de PagePile i vaig a https://quickcategories.toolforge.org/batch/new/pagepile .
KajenCAT (discussiócontribucions)

Més o menys ho he entés però no el rol que hi juga la query. S'ha de fer a partir dels paràmetres de Wikidata utilitzant la query? O es pot saltar-la i fer-ho a partir de PetScan copiant categories d'altres Viquipèdies (generalment l'anglesa)?

Si es pot fer el darrer i volgués fer, per exemple, la categoria Diplomàtics noruecs (https://pagepile.toolforge.org/api.php?action=get_data&id=33579), només caldria +Category:Diplomàtics noruecs|-Category:Diplomàtics europeus? M'imagino que no caldria el sort key en aquest cas al ser biografies.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

@KajenCAT Als diplomàtics noruecs jo hi afegiria -Category:Noruecs

Sortkey normalment no n'hi poso perquè compto que ja hi ha l'ORDENA. A més, si calgués una clau específica per una categoria, entenc que seria pot pràctic posar-la a mà.

La query és perquè el PetScan admet una query com a entrada de dades a la pestanya "Other sources". Per exemple, m'ha estat útil per categoritzar per data de la mort les categories grans (les petites les he fet amb bot), o per distingir els catalans històrics dels contemporanis.

KajenCAT (discussiócontribucions)

Uff, això de la query és la assignatura pendent que tinc per entendre-ho a la Viquipèdia.

Respecte lo de QuickCategories, tot bé excepte que no hi ha forma de que ho faci a ca.wikipedia.org, ja que els canvis me'ls fa a enwiki. També he intentat canviant-lo a les preferències, però res.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Per les querys, jo estava igual fins que vaig seguir d:Wikidata:SPARQL_tutorial.

Pel QuickCategories, si el fas servir amb un PagePile que ve del PetScan, m'imagino que el problema ve del PetScan, que no has tret una llista d'articles de cawiki sinó d'enwiki o Wikidata. Et diria dues coses:

  • Als resultats del PetScan o a la llista del PagePile, prova què s'obre, si un article de cawiki o una altra cosa.
  • Al PetScan, a la pestanya "Other sources" hi ha una fila "Use wiki". Assegura't aquí que li estàs dient cawiki.
KajenCAT (discussiócontribucions)

Aquest era el problema (el desconeixia), moltes gràcies Pere! Ara ja podré categoritzar amb més fàcil!