Tema de Viquipèdia Discussió:Llibre d'estil/Majúscules

Majúscules: com van les titulacions universitàries?

7
Pons (discussiócontribucions)

El nom de les titulacions (no em refereixo a la categoria o nivell, sinó a la matèria de la carrera) van en majúscula o minúscula? I si aquest nom està format per més d'una paraula, com ho hem de posar: totes majúscules, totes minúscules o altres variants?

Actualment es troben totes les formes:

És llicenciat en filologia romànica (Biel Majoral)

És llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat (https://ca.wikipedia.org/wiki/Miquel_Catal%C3%A0)

És llicenciat en Filologia romànica i doctor en Filologia catalana per la Universitat (https://ca.wikipedia.org/wiki/Salvador_Oliva_i_Llin%C3%A0s)

No he sabut veure cap criteri adoptat dins de les pàgines de la Viquipèdia.

~~~~

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Algunes referències per anar fent:

http://wwwa.urv.cat/formacio_academica/5_cursos_idiomes/praxi/majmin/distintives/estudis/majmin1-2-3-5.htm

https://aplicacions.llengua.gencat.cat/llc/AppJava/index.html?action=Principal&method=detall&input_cercar=cicles+educatius&numPagina=1&database=FITXES_PUB&idFont=12213&idHit=12213&tipusFont=Fitxes+de+l%2527Optimot&numeroResultat=1&databases_avansada=&categories_avansada=&clickLink=detall&titol=Cicles+educatius%252C+disciplines%252C+assignatures+i+cursos+%2528maj%25FAscules+i+min%25FAscules%2529+%252F+Proves+i+ex%25E0mens+de+nivell+%2528maj%25FAscules+i+min%25FAscules%2529+%252F+Seminaris+i+tallers+%2528maj%25FAscules+i+min%25FAscules%2529&tematica=&tipusCerca=cerca.normes

Sembla que el filòleg hauria de ser llicenciat en Filologia Romànica per la Universitat de les Illes Medes.

En canvi, si la filologia en qüestió no es refereix a uns estudis sinó a una ciència, aleshores deu anar amb minúscula: un enginyer químic va posar les bases de la filologia catalana.

Pons (discussiócontribucions)

Coincideixo totalment amb aquest criteri:

Els títols de les "matèries" de les titulacions (de graus, de màsters o de programes de doctorat i similars) van amb majúscules totes les paraules significatives.

Exemples de graus: Creació Artística per a Videojocs i Jocs Aplicats, Filologia Catalana, Gestió d'Informació i Documentació Digital, Producció de Música i So per a la Indústria de l'Entreteniment...

Van en minúscula les categories o nivells educatius: grau, llicenciada, màster, batxillerat.

També van en minúscula les "matèries" quan no formen part del nom de titulacions. Dos exemples: "la indústria catalana de creació artística per a videojocs i jocs aplicats ha assolit grans èxits", "la filologia catalana compta amb diverses revistes especialitzades".

Bé, doncs: hem d'esperar alguna altra opinió, o creieu que ja puc corregir articles d'acord amb aquests criteris?


@Pere prlpz

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Diria que les referències són clares. Podem esperar una mica per si algú ho veu diferent o troba una referència contradictòria amb aquestes, o podem demanar la confirmació d'algun expert (@Enric?).

Enric (discussiócontribucions)

Penso el mateix. Quan és el títol de la matèria, totes les paraules majúscules, excepte articles, preposicions i conjuncions (és a dir, totes les "paraules significatives", que deia més amunt). Quan es tracta del nom genèric d'aquella matèria, tot amb minúscula.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Ara me n'adono que no estem a la Taverna i aquí tenim molta menys visibilitat. Abans de començar a fer canvis massius estaria bé avisar-ho allà, com a mínim.

Resposta a «Majúscules: com van les titulacions universitàries?»