Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:Vriullop/Fitxer de Discussions Estructurades 1

Jahecaigut (discussiócontribucions)

Hola Víctor,

He estat absent durant anys de la Viquipèdia però ara m'agradaria reprendre-la un xic. Tanmateix, ha canviat molt d'ençà que m'hi dedicava fort. Una de les coses que m'agradaria fer és afegir informacions climàtiques a poblacions, però no voldria crear caos respecte les convencions existents que hagueu establert aquests darrers anys. Toca emprar la Plantilla:WeatherBox? [he vist que fa uns anys vau discutir la fusió amb una altra plantilla climàtica (Tema:Sfrj7a4x4vxa6414), per això ho demano] Si no, quina?

I si aquesta plantilla Weatherbox és la bona, hi ha manera de no mostrar-hi les dades en Fº? No crec que siguin rellevants per a la immensa majoria de catalano-parlants. Potser ajuden en articles de llocs on emprin els Fº com als EUA; però per Eslovènia, per exemple, jo diria que no hi pinten res. --> però potser això és un tema que ja vau discutir i acordar de fer-los servir arreu?

Moltes gràcies per la paciència i per la feina feta tots aquests anys,

Jahecaigut

Vriullop (discussiócontribucions)

Hola, rebenvingut! Per cert, em dic Vicenç :-)

Veig que aquest tema continua sent un caos. Tenim: {{Clima}}, {{WeatherBox}}, {{Taula clima}} i {{Diagrama climàtic}}. La idea de la discussió vella era migrar a la plantilla:clima, però sembla que al final les preferències depenen de la font de les dades, sovint és més pràctic copiar-ho d'altres wikis.

@Amadalvarez: això està carregat a Wikidata? Saps si hi ha algú en el tema?

Jahecaigut (discussiócontribucions)

Hola!

Moltes gràcies per la resposta, Vicenç. I perdó per re-batejar-te. Per mi sempre eres en "Vriullop". La V m'era igual d'on venia; però en vaig mirar l'origen just abans d'escriure't, i entre les pestanyes de la Pàgina d'Usuari i la Discussió el vaig tergiversar. No és una bona senyal per començar a editar, aquesta manca de rigor. Valdrà més que vagi en compte!

Espero si n'Amadalvarez diu res i si no m'hi poso amb el que trobi a d'altres wikis.

Gràcies!

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Hola, @Jahecaigut. Has tingut aquest nickname des del 2005 ?, o fa al·lusió a la teva re-entrée?.

Sigui com sigui, molt agraït de tenir-te amb ganes de treballar.

La resposta a la pregunta del @Vriullop és...... NO. Hi ha dues propietats que, com dic jo, són de trivial: Rècord màxim de temperatura (P6591) i Rècord mínim de temperatura (P7422). A banda hi ha la Temperatura (P2076), però està pensada per fer de qualificador d'un altre contingut per indicar "a quina tempeatura es produeix" allò que indica la dada principal.

Fa un temps, vaig fer un intent per trobar una fórmula oberta inversa al que acabo d'explicar, per tenir una propietat per la temperatura acompanyada d'uns qualificadors que indiquessin els seus adjectius (data, min/max/mitj., unitat de mesura, forma de captació, etc...) i no me'n vaig en sortir. Deien que, per poder tractar sèries llargues, era més adient fer-ho amb ".data" de commons, però ja no he seguit la pista.

Ho sento,

Vriullop (discussiócontribucions)

Doncs descartat Wikidata seguim amb dades locals en plantilles. Jahecaigut, tu mateix, tria la plantilla que trobis més pràctica, el principi de llançar-s'hi no ha canviat i el que importa és tornar-se a aixecar :-)

Isidre blanc (discussiócontribucions)

Només a tall de comentari: jo evitaria l'utilització de la plantilla {{WeatherBox}}, ja que la veig molt invasiva. L'he trobat utilitzada en algun article (ara no recordo quin) i, realment, feia mal als ulls. Ocupava més espai la plantilla que el text de l'article. I amb aquestes coloraines tan cridaneres... Però això és una opinió molt personal.

Resposta a «Plantilla de Clima»