Tema de Viquipèdia:La taverna/Multimèdia

Imatge que no és a Wikimedia Commons però sí a la Wikipedia en anglès

11
Resum per Pere prlpz
2021ttbiscuits (discussiócontribucions)

Hola! Estic escrivint el meu primer article així que si us plau tingueu paciència amb mi.

Pel que entenc, la millor pràctica és afegir imatges que siguin a Wikimedia Commons. Ara bé, voldria afegir una imatge d'un quadre (Self-portrait with Jewish Identity Card, 1943, Felix Nussbaum). No és a la galeria de Wikimedia Commons, però sí que és a l'article de la wikipedia en anglès https://en.wikipedia.org/wiki/Felix_Nussbaum


Puc fer servir la imatge jo també? Gràcies!!

Ralf Roletschek (discussiócontribucions)
Docosong (discussiócontribucions)

A la wikipedia anglesa fan servir el fair use i, malauradament, no és compatible amb les llicències de Commons. A la propia viquipèdia no és recomana penjar cap imatge en copyright, tot i que hi ha algunes excepcions com logos o pòsters, però no quadres.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Només una puntualització: els quadres no lliures sí que es podrien penjar en local si és per comentar el quadre, no per parlar del que mostra, o sigui, un autoretrat es podria penjar per parlar de l'estil del pintor però no si és només per mostrar quina cara tenia.

De fet, entenc que els quadres estarien més d'acord amb les polítiques que els pòsters de les pel·lícules. El que passa és que els editors que escriuen sobre quadres tendeixen a evitar les imatges no lliures mentre que els que escriuen sobre pel·lícules els agrada posar-hi pòsters.

2021ttbiscuits (discussiócontribucions)

Estic escrivint sobre el quadre, però per si de cas em limitaré a les imatges que hi ha a Wikipedia Commons. Gràcies per l'aclariment de totes maneres!

2021ttbiscuits (discussiócontribucions)

Em limito a les de Wikimedia Commons doncs, merci!

Ralf Roletschek (discussiócontribucions)

Aquí teniu la imatge.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Doncs és veritat que a Alemanya les obres passen al domini públic als 70 anys de la mort de l'autor (i no als 80 com a Espanya) i que les obres de Felix Nussbaum ja són totes lliures des del 2015.

2021ttbiscuits (discussiócontribucions)

Aleshores la puc fer servir?

Com la incloc a l'article?

Gràcies per endavant!!!

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Ja l'he posada a l'article, juntament amb una altra que faltava.

Per posar una imatge a l'article tens un botó, tant amb l'editor visual com amb l'editor de codi. Només cal que hi copiïs i enganxis el nom de la imatge a Commons.

Resposta a «Imatge que no és a Wikimedia Commons però sí a la Wikipedia en anglès»