Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Alzinous (discussiócontribucions)

L'usuària Núria Menasanch I Martí està escrivint articles per a fer publicitat i autopromoció dels seus llibres. Després de Ràdio Tortosa i de Lluís Mestre i Rexach (esborrat) ha tornat a publicar Enriqueta Ferrús i Ribes, un article que ja havia estat esborrat l'any 2017, amb només 2 referències que són 2 treballs d'investigació que ella mateixa ha escrit. Sembla una mica irregular.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Que l'autor de l'article hagi escrit un llibre sobre el personatge només vol dir que entén del tema, i si les cites són pertinents no li veig el problema. De fet, quan algú ve aquí a publicar investigació original li diem que primer la publiqui en una font fiable i aleshores podrà tornar fent servir aquesta font com a referència. Això és precisament el que està fent.


Sí que seria un problema si posés cites que no referencien el que diu, o si posés cites del seu llibre en articles on no cal (com feia un editorial fa temps), o si el personatge fos de ficció i no hagués rebut més cobertura.


Igualment, l'article té problemes menors, com l'estil del redactat o el fet de seguir una sola font, però tot això segurament es pot arreglar. De fet, tenim milers d'articles que segueixen només l'Enciclopèdia Espasa, l'Indian Gazeteer o el diccionari de Smith.


I l'article esborrat només el poden veure els administradors, però el que veig al registre és que en Paucabot el va esborrar per manca de contingut significatiu. Si ara l'article té un problema no serà la manca de contingut significatiu, i entenc que estem parlant d'un article diferent que si s'esborrés (que no crec) seria després d'una proposta d'esborrat.

Alzinous (discussiócontribucions)

Les referències són enllaços directes a una botiga virtual on comprar els seus llibres. M'ha semblat estrany, però potser estic equivocat.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Això sí que s'hauria d'arreglar. La cita hauria de ser en format bibliogràfic com qualsevol llibre. El que no sé és si tenim una política clara sobre enllaços a la plantilla de citar llibres.

Alzinous (discussiócontribucions)

A l'article Luzdivina Acero Álvarez la mateixa usuària torna a autocitar-se a les referències. Per cert, de la persona biografiada en aquest article no s'hi troba cap referència a Internet que no siguin els textos de Núria Menasanch I Martí.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Això darrer tampoc és problema, a menys que considerem que aquests llibres no són fonts fiables.

Alzinous (discussiócontribucions)

D'acord. S'agraeixen els comentaris.

Resposta a «Enriqueta Ferrús i Ribes»