Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Desesser (discussiócontribucions)

Agrairia que em confirmeu (o no) si aquesta imatge es pot pujar a Viquimèdia i utilitzar-la en cawiki. Si no vaig errat, les publicacions de les biblioteques públiques als Estats Units són lliures, com pareix confirmar l'ús que se'n fa a enwiki. Casualment, ací es tracta de la foto d'un personatge que lluità com una fera en defensa dels drets d'autor.

E4024 (discussiócontribucions)

No sé, sin embargo ya la vi en Commons. (Espero que no la esborren :) Salutacions.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Dubtós però potser sobreviu a Commons.

Que la foto sigui en una biblioteca o en una publicació d'una biblioteca no implica que estigui en domini públic. De fet, si a enwiki la foto encara hi és amb aquesta justificació deu ser perquè la van pujar el 2006 i aleshores s'ho miraven menys.

Veient la biografia de Leopold Katscher no està clar a país es va fer la foto, però devia ser en algun lloc d'Europa Central o el Regne Unit al voltant de 1900, per l'aspecte. A la majoria de països europeus els drets d'autor duren fins 50 anys després de la mort de l'autor, i un fotògraf actiu cap al 1900 podia haver viscut fins després de 1952. Aleshores, no podem assegurar que sigui lliure.

Ara bé, hi ha moltes imatges d'aquesta època a Commons que no són esborrades, tot i que probablement no passarien una discussió d'esborrat si algú les proposés. Aleshores, es pot provar de pujar-la a Commons amb commons:Template:PD-old-70 i creuar els dits.

E4024 (discussiócontribucions)

Hola. Ya que sabe molt de les imatges (a més no sembla pas enfadat avui :) pode pujar una "fair use" per a Pelin Çalışkanoğlu? La rao esta a la p de discusio de Metralleta95.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

No es pot. No compleix amb les nostres polítiques ni amb el dret de citació.

Ara bé, si en el cas que la carreguis localment algú l'esborrarà o no, això ja no ho sé.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Ara veig que en E4024 ha trobat la resposta empírica mentre jo escrivia la teòrica. Afortunadament coincideixen força.

He enllaçat la imatge a Wikidata per que surti a la infotaula.

Desesser (discussiócontribucions)

Ostres!, no ho havia vist. Gràcies, E4024.

Desesser (discussiócontribucions)

Gràcies, Pere. Però el cas és que aquesta imatge és un retall d'una foto on apareix Leopold Katscher amb la seua dona, i jo pensava retallar-la d'una altra forma. Crec que finalment pujaré a Commons el meu retall, amb la mateixa llicència de la que hi ha ara. I, per cert, també la de la dona, que també té la seua pàgina a cawiki. Espere que no hi posaran pegues.

Resposta a «Imatge lliure?»