Vés al contingut

Tema de Viquipèdia Discussió:Fonts fiables

Hansel i Gretel com a font fiable

4
Resum per Dgilso

Doncs resolt...

Dgilso (discussiócontribucions)
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Atès que m'has interpel·lat al Twitter sobre aquest tema (en el qual no hi he entrat mai en cap posicionament, que jo recordi) i en què pel redactat es pot interpretar que potser hi estava en contra, hi expresso la meva opinió. Tot i que no m'agrada el concepte d'etiquetar externament i explícita voluntaris perquè en certa manera els posa en la pressió d'una xarxa social a l'hora d'adoptar un vot, quan la interfície de la Viquipèdia ja permet consensos, debats, opinions i notificacions sense recórrer més enllà en entorns no wiki. Pel que sé, no s’ha debatut mai la conveniència o no d'unes fonts o altres com a fiables a la Viquipèdia en català. S’entén que depèn del context i que es deixa a criteri crític propi de cada editor d'emprar-la o no.

Dit això, i remarcant que no entro al fons de la qüestió —que crec que no pertoca pel que he comentat més amunt— el fet que el plantegis primer fora de la Viquipèdia i només 2 dies després de publicar-hi un article em fa entreveure un conflicte d'interessos força evident i una certa tendència a Wikipedia:Canvassing.

Leptictidium (discussiócontribucions)

Últimament sembla que tenim força gent que es pensa que les polítiques de la Viquipèdia es voten a Twitter.

Paucabot (discussiócontribucions)

Jo no he rebut cap ping a Twitter, però ja que hi som, hi diré la meva: també opín que si tu col·labores amb aquesta revista, no ets la persona més indicada per defensar la fiabilitat d'aquesta font, i manco amb dos documents d'aquest mitjà.

Recorda, que la fiabilitat d'una font depèn de que aquesta tengui una reputació de revisar la informació i la precisió i això, evidentment, ha de venir d'una font externa a aquest mitjà.