Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Àngela de Borja-Llançol de Romaní i de Montcada (confusió amb Angela Borgia)

4
Alzinous (discussiócontribucions)

He iniciat un article sobre Àngela de Borja-Llançol de Romaní i de Montcada i al enllaçar-ho amb Wikidata m'he adonat que a l'entrada corresponent hi ha dades d'aquesta dona barrejades amb les d'una altra persona homònima, Àngela Borgia o Àngela de Borja, senyora de Sassuolo. Els articles en anglès, espanyol i bretó (tots ells, sense referències) parlen de la segona, però estaven enllaçats a l'entrada de Wikidata de la primera. He eliminat els "enllaços erronis" i he deixat un missatge a la pàgina de discussió de l'entrada en Wikidata. Potser a l'entrada de Wikidata s'haurien d'esborrar totes les dades no referenciades... (?). També he deixat una nota a l'article que he iniciat en català (avisant de la confusió). Aquest article es basa en dues referències que "considero fiables". Tot i així, desconfio de la infotaula i, aparentment, els articles en castellà i anglès (i, probablement, el bretó) contenen informació dubtosa, per exemple, les dades de naixement i mort o l'única imatge (un retrat atribuït a Leonardo da Vinci) que es fa servir per representar a les dues dones. Com ho veieu?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

El que jo faria és:

  • Separar els enllaços en dos elements de Wikidata. Si queden articles sense enllaçar, algú els tornarà a enllaçar on no toca.
  • Posar als dos elements No s'ha de confondre amb (P1889) enllaçant a l'altre. Fins i tot si no s'ho llegeix ningú, això impedeix una fusió. Fer un article sobre cada Àngela al mateix projecte encara és més efectiu.
  • Les afirmacions que es vegi clar a quin element van, enviar-les al que toca. Si són moltes, l'Amador ens va passar fa uns dies uns ginys per copiar i moure afirmacions a Wikidata (hauria de buscar el fil a la Taverna).
  • Per les afirmacions dubtoses, deixar un comentari a la discussió de l'item de Wikidata, abans o després d'esborrar-les. Notificar qui les hagi posat pot ser útil també. Si són importades d'una viquipèdia aleshores val el punt següent.
  • Si els articles en altres viquipèdies contenen errors, deixaria un missatge a la discussió de l'article. Si els errors fossin els mateixos a totes, faria un missatge en anglès per copiar-la a totes tres. Notificar els editors pot ser útil.
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Per cert, mirant els articles en anglès i castellà (i el que endevino del bretó), diria que la biografia és la mateixa de la del nostre article i l'única diferència que hi veig són els pares. No pot ser que en comptes de dues Àngeles diferents el que hi hagi sigui només un error en la filiació per algun lloc? Podria ser un error d'algun article o podria ser que les fonts no es posessin d'acord.

La confusió que esmentes a la discussió sembla que sigui amb una tercera Àngela, perquè no li trobo semblança amb les de les altres viquipèdies.

Alzinous (discussiócontribucions)

Moltes gràcies per les indicacions. A veure si m'en surto. La dificultat que hi veig és que algunes de les diferències entre articles no estan referenciades i no es poden assignar a una o altra persona, aleshores potser caldria esborrar-les si no si troba una referència. La imatge, per exemple, a quina Angela representa? I sí, per acabar d'embolicar encara més el tema, hi ha una tercera Angela. Amb tot, crec la informació de l'article en català és suficientment verificable a partir de les referències que hi ha. Aleshores, la prioritat serà arreglar Wikidata i comunicar els canvis a les respectives wikipèdies. Gràcies de nou per l'ajuda.

Resposta a «Àngela de Borja-Llançol de Romaní i de Montcada (confusió amb Angela Borgia)»