Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:Alzinous

Vador Faura (discussiócontribucions)

Comprenc que em diguis que he justificat poc aquest article, i et dono les gràcies perquè el teu comentari m'ha servit per millorar-lo, però realment no puc entendre que em diguis que les olives leucocarpa Margherita no són una varietat. Torna't a mirar l'article si us plau.

Alzinous (discussiócontribucions)

Hola @Vador Faura:, gràcies per atendre el meu missatge i per millorar l'article. Tot i així, encara no em queda clar si el tipus d'olives que menciones són una subespècie, una varietat, un híbrid o el resultat d'un procés. A més, no trobo a Internet masses fonts sobre Leucocarpa Margherita. A aquest lloc, diu això: Leucocarpa como tal no es una variedad, sino un conjunto de genotipos de acebuche que presentan la particularidad de enverar y llevar a maduración los frutos con color blanco marfil. En aquest article associen directament la Leucocarpa amb l'espècie Olea europaea. Imagino que el problema és meu quan intento donar un valor taxonòmic a aquestes olives, quan probablement la cosa no vagi per aquí. A més, entenc que els termes 'raça' i 'varietat' poden significar conceptes diferents segons el punt de vista, biològic o comercial. Gràcies pels teus comentaris i salutacions.

Vador Faura (discussiócontribucions)

Olea europaea només vol dir olivera, aquesta informació no vol dir res de res. Aquesta dada la posa Internet de qualsevol tipus d'olivera.

Jo no sóc biòleg. Només et puc dir que aquesta mena d'oliveres (marfil) de les Terres de l'Ebre se la considerava 1 tipus a part i independendent de qualsevol altra (per això té nom) i que ara està gairebé en extinció.

No sé si l'olivera leucocarpa Margherita del sud d'Itàlia de la que em parles ara (l'article que té a la viqui catalana també l'he fet jo) és exactament la mateixa que l'olivera marfil de Tortosa, però és que potser no ho sap ningú això si no se'n fa 1 estudi abans. La veritat, ara no sé si em segueixes parlant de l'olivera marfil, o em parles de la leucocarpa o de les dues.

El que està clar és que si la marfil no fos una raça no tindria nom a la zona, i no es podria reproduir amb filles iguals i això sí que passa amb la marfil (i de fet també amb la leucocarpa), vull dir que aquestes espècies no són com el Floquet de neu, que només era un individu incapaç de reproduir-se amb fills iguals.

Em sap greu que el meu article no et resolgui bé això que vols saber, si es varietat o raça, però jo no entenc massa bé la diferència que marques i crec que no és la funció de viquipèdia dir-ho tot de l'element definit, només posar en alerta sobre l'existència d'un tema/element/ producte/tradicció/etc. (de fet, aquests dos articles de què parlem, marfil i leucocarpa ni tan sols existeixen a la viqui en castellà).

Em fas un favor si us plau. Potser tu en saps més que jo. Un dels meus articles, fet fa moooolt de temps, sobre l'olivera Vera del Montserratí (olivera) no surt a Internet quan tu ho apuntes a google i no sé perquè. Només surt des d'altres enllaços on se la menciona perifèricament. Com ho podem resoldre això? GRÀCIES MIL PEL TEU AJUT

Alzinous (discussiócontribucions)

Hola @Vador Faura:, no soc expert en el tema de les olives ni res semblant. Només preguntava perquè tenia alguns dubtes. La confusió és meva quan intento trobar respostes des del punt de vista de la biologia i la taxonomia. Pel que fa a la Vera del Montserratí, si el que m'estàs demanant és que t'ajudi a trobar fonts, he estat mirant a Internet i he trobat aquesta fitxa. A veure si et serveix. Salut i fins una altra.

2.138.216.46 (discussiócontribucions)

NO, no vull fonts. Torno a preguntar:

"Un dels meus articles, fet fa moooolt de temps, sobre l'olivera Vera del Montserratí (olivera) no surt a Internet quan tu ho apuntes a Google i no sé perquè. Només surt des d'altres enllaços on se la menciona perifèricament. Com ho podem resoldre això? GRÀCIES MIL PEL TEU AJUT


Si no tens la resposta, tranquil. Records,

Alzinous (discussiócontribucions)

Ostres! La pàgina no surt a Google! No m'havia trobat abans amb una cosa semblant. En altres buscadors la pàgina en qüestió apareix en primer lloc quan fas una cerca. Em resulta inexplicable que Google no la tingui indexada. Google "veta" determinades pàgines que no li agraden, però no veig quin problema podria tenir amb un article de Viquipèdia. No tinc la resposta, però ara tinc molta curiositat per conèixer-la. Has preguntat a la Taverna? Potser allà, algú en sap alguna cosa...

Vador Faura (discussiócontribucions)

col·laboro amb viquipèdia fent articles del que sé, però no en sé gaire tecnològicament parlant. No sé què és la Taverna ni com preguntar-li. M'ho expliques i/o li preguntes tu si us plau?

Alzinous (discussiócontribucions)

Hola @Vador Faura: la Taverna és un espai virtual on els usuaris i usuàries de la Viquipèdia es troben per compartir novetats, fer propostes o demanar ajuda. Qualsevol dubte o dificultat es pot plantejar en aquest espai i gairebé sempre hi ha algú que respon i soluciona la qüestió plantejada.

Per cert, he revisat l'historial de l'article Vera del Montserratí (olivera) i veig que es va crear, encara no fa un mes, el 27 de juliol. Podria ser que Google encara no l'hagués trobat. Aquesta podria ser una explicació.

90.167.222.26 (discussiócontribucions)

1.És estrany. He creat molts articles i triguen pocs dies a veure's. 2. Buscaré la Taverna. Per si uncas,on la trobo? GRÀCIES

Alzinous (discussiócontribucions)
Resposta a «Leucocarpa Margherita»