Tema de Usuari Discussió:Vriullop/Fitxer de Discussions Estructurades 1

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Saps si hi ha algun lloc del sistema on digui quin és el format bàsic per la data en aquella llengua ?.

He vist que a la i18n del wikidades es pot definir, para el funcionament del mòdul. Però ho vull per un tema post-recuperació. La plantilla:FormatData inici fi funciona quan l'ordre és DMA i MDA, però per saber si la llengua que fan servir la sé tractar o haig de saltar, em vindria bé.

Vriullop (discussiócontribucions)

És un tema complex. Hi ha quatre models: mdy, dmy, ymd, ISO 8601. No sé on està definit el model per defecte per cada llengua, però cal tenir en compte que moltes llengües poden usar diferents estàndards. Típicament en anglès l'europeu o l'americà. Tens una visió de conjunt a en:Date format by country. A banda hi ha múltiples formats de separadors i tal. Al final pren rellevància la definició en les preferències. Prova {{#dateformat:23 agost 2021}} canviant preferències.

Amb això vull dir:

  1. El mòdul usa /i18n i no aplica dateformat perquè en català no s'ha trobat la necessitat. En anglès o algú altre se’n podrien queixar. Ara bé, provant les preferències a en.wiki veig que l'aplica el Mediawiki, per exemple en l'historial, però no en les infotaules.
  2. A i18n s'hi pot introduir qualsevol cosa. Hi ha dates modificades difícils de detectar en postprocés. En català, "1r" pel primer dia del mes. En basc, l'any amb un sufix de declinació. Les llengües eslaves poden tenir el mes en genitiu segons el format.
  3. Sent un tema complex, de partida i en postprocés, on se'ns escapen quines són les pràctiques, ho deixaria en dmy o ymd, i en tot cas configurar-ho per llengua a petició. El model mdy o americà només està disponible en l'anglesa. El model iso és una variant numèrica del ymd, suposadament de menor ús.
Amadalvarez (discussiócontribucions)

He optat per fer que a la versió base: Plantilla:FormatDate start end li passin un paràmetre "format" que li dona el suffix de la sub-plantilla que ho resol, com ara Plantilla:FormatDate start end/dmy. D'aquesta forma, no sobrecarrego un codi amb totes les casuístiques, ho desvinculo de la llengua i cada WP pot triar quin format li va bé o si se'n fa un per ús propi.

Si a la plantilla no li passen format, no actua sintàcticament i deixa com a resultat "data complerta - data completa" amb el format recuperat amb Wikidades, on se suposa que ja estarà customitzat.

Pensava fer la versió mdy del qual ja havia fet proves. Amb el Theklan vaig estar fent una prova i quasi ho tenia (veure darrera resposta).

Moltes gràcies per la info.

Resposta a «format dates segons llengua»