Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Novetats

Comitè de Redacció de la Carta del Moviment - Les eleccions comunitàries se celebraran de l'11 al 24 d'octubre

8
Oscar . (WMF) (discussiócontribucions)

Aquest és un missatge curt per actualitzar el procés de la Carta del Moviment. La convocatòria de candidatures per al Comitè de Redacció es va tancar el 14 de setembre, amb una gran diversitat de candidats i candidates. El comitè estarà format per 15 membres, que hauran de ser elegits per tres vies diferents.

Els 15 membres del Comitè hauran de ser seleccionats en 3 passos:

  • Procés d'elecció perquè les comunitats del projecte triïn 7 membres de comitè.
  • Procés de selecció dels afiliats i afiliades per elegir 6 membres del comitè.
  • Procés de la Fundació Wikimedia per nomenar 2 membres del comitè.

Les eleccions comunitàries se celebraran entre l'11 i el 24 d'octubre. L'altre procés es desenvoluparà en paral·lel, de manera que tots els processos estaran acabats l'1 de novembre.

Per conèixer el context complet de la Carta del Moviment, la seva funció, així com el procés de la seva creació, si us plau, consulteu a Meta. També podeu posar-vos en contacte amb nosaltres en qualsevol moment per Telegram o per correu electrònic: (wikimedia2030@wikimedia.org)

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Com sempre que hi ha eleccions no li acabo de veure la importància, però si hi ha algú que sí que li veu la importància i té ganes de mirar-se els candidats, és probable que sigui fàcil convèncer-me. A mi, i suposo que a uns quants més, veient com van anar les eleccions al board de la Fundació.

TaronjaSatsuma (discussiócontribucions)

Hola Pere, intente respondre't. Arran de l'Estratègia 2030 (més concretament, la segona fase), es va decidir de crear un organisme global, elegit per les comunitats i que estiguera per damunt de la WMF: el Consell Global.

Un any després encara no hi ha consell global, i de fet s'ha estat uns quants mesos en un "punt mort" on es veia que res no anava cap avant. Al final, la WMF va presentar una proposta (a les reunions periòdiques per a la gent interessada en el tema), que fou acceptada i que és l'elecció que ens presenta Oscar, amb aquell format pel qual es votaran 7 membres com a la fase anterior, i Amical pot participar en l'elecció d'altres sis.

L'elecció no és per al Consell Global, que encara no existeix, sinó per a la Carta del Moviment, una espècie de Constitució del Moviment Wikimedia. Una vegada hi haja Carta, tindrem consell Global, segurament amb noves eleccions.

En resum: estem elegint a los "Padres de la Constitución".

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Gràcies però la pregunta no era aquesta. La pregunta era sobre quin candidat votar.

De tota manera entenc perfectament que tu i els altres que tinguin una opinió formada sobre el tema vulgueu mantenir en secret el vostre vot, no sigui cas que algú altre voti pel mateix candidat.

TaronjaSatsuma (discussiócontribucions)

Pots preguntar al @B25es: per les seues impressions, que deu de ser de les persones a nivell europeu que més ha format les seues preferències (pel que desprenc de converses amb altra gent, la gent no s'ho prepara massa).

Jo tinc les meues preferències, òbviament. Les puc compartir per privat. De simpaties conegudes, Li-Yun Lin i Anass Sedrati per diferents motius.

B25es (discussiócontribucions)

He repassat la llista i he fet una mena de "reducció" llevant a alguna gent. Dels 72 candidats hi ha alguns que no tenen cap experiència a Wikimedia (Vikipèdies, Commons, Data ... cap). Fins i tot hi ha un -Alvonte- que porta ara mateix 115 edicions i que es va obrir l'usuari el 13 de setembre d'enguany. Aleshores eixe ni el considere. Hi ha gent amb molt poca experiència, amb idees més o menys extranyes (no passa en aquest cas, però recentment hi hagué un candidat que com experiència oferia ser oficial de l'exercit del seu país ... res en contra però no és això el que busquem, caldríen altres coses més).

Com diu Taronja, es tracta de fer un comité per a redactar un document fundacional. Per aixó m'agradaria una certa varietat de gent present. És un problema perque vull rojos i blaus, alts i baixos, majúsculs i minúsculs, i és complicat. He reduït la llista a 29 persones; no estic d'acord amb totes; no desitje d'igual manera que guanyen totes. Per exemple, Chris Keating o Galder González els he ficat perquè vull que surtin elegits. Tinc casos com Runa Bhattacharjee, que pense que té avantatges i desavantatges, però que en conjunt m'estime més que estiga ella que no algú del grup de "no tenen ni idea / no entenen el problema / ¿què fa ací un paio amb cent edicions?" La meua llista reduïda és (in alphabetical order):

Ad Huikeshoven
Adel Nehaoua
Alek Tarkowski
Alice Wiegand
Anass Sedrati
Chico Venancio
Chris Keating
Ciell
Dennis Raylin Chen
ellif d.a
Galahad
Galder Gonzalez
Gergő Tisza
Gnangarra
Ian Ramjohn
Irvin Sto. Tomas
Jamie Li-Yun Lin
Josh Lim
Manavpreet Kaur
Marie-Louise Aembe
Michał Buczyński
Ravan J Al-Taie
Richard
Richard Knipel
Runa Bhattacharjee
Sadik Shahadu
Tito Dutta
V M
Yair Rand

Torne a repetir-ho, no és que tots em semblen superguai. Si penseu que cal afegir o llevar a algú de la llista, estic realment molt interessat, perquè la informació és escassa i l'he feta combinant experiències personals variades amb la lectura de les seues declaracions d'intencions, que per descomptat són "les millors" (mai no dirien que van a destrossar-ho tot, és clar!). Si en teniu més llistes, benvigudes siguen.

Una qüestió addicional és que vaig mirar als candidats un per un, però tampoc no recorde individualment cada decisió: són sis dotzenes i tinc altres coses en el cap. Regireu, remireu, rellegiu.

¡¡¡¡¡AAAAAAHHHHHH!!!!! MOLT IMPORTANT. Es vota ficant a la gent en ordre. Vol dir que si fiqueu a algú en la possició p.ex. 17ena pot semblar que no ixirà mai o que el vot no és important. Però és possible que arribada l'hora sí tinga importància. (Eixe és el motiu de ficar en la cua, però amb número d'ordre dolent, a gent de qui no tinc una idea molt elevada, però que considere que són millors que els que he eliminat).

TaronjaSatsuma (discussiócontribucions)

Home, de gent que entén, com a mínim, t'has deixat a Christophe Henner i a Daria Cybulska.

Capsot (discussiócontribucions)

Bon dia a tots,

Gràcies pels vostres comentaris, i sobretot per la teua contribucio' Llui's que m'ajudarà a veure-hi millor ja que no tinc temps per a mirar-me els candidats (perdoneu els accents, encara use el teclat francés sense la part lateral que em permet picar els accents). Perdoneu que no haja tingut temps de contribuir com ho vaig fer l'altra vegada, però no tinc gaire temps i alhora no entenc ben bé el rol o més aviat la posicio' d'aquesta nova entitat... de fet trobe que la multiplicacio' d'entitats contribueix a més confusio' encara quan de fet s'hauria d'anar cap a més transparència i definicio' clara dels rols; ara bé admet que no m'ho he llegit en detall, però és la impressio' que en tinc....

En nom d'Amical vos vull dir que estem organitzant la Viquitrobada (ara mateix penge l'altre missatge) i que esperem poder comptar-hi amb tots vosaltres tot tenint-hi gran abundància de valencians que fan coses molt grans al sud del pai's!

Que vos vaja tot molt bé. Molt bon cap de setmana! Una abraçada

Resposta a «Comitè de Redacció de la Carta del Moviment - Les eleccions comunitàries se celebraran de l'11 al 24 d'octubre»