Vés al contingut

Tema de Viquiprojecte Discussió:Viquidones

Docosong (discussiócontribucions)

Bon dia, com l'any passat la iniciativa Wiki Loves Women organitza la campanya #SheSaid. La finalitat és crear o millorar pàgines de citacions de dones per millorar la seva visibilitat al projecte. Per exemple, a dia d'avui, tenim 393 articles. Un dels objectius assolibles és arribar-ne als 500. La durada de la campanya és des de l'1 octubre fins al 31 de desembre.

Entre d'altre tasques que es poden fer:

  • Millora de referències i citacions
  • Revisió de citacions atemporals (Quotability)
  • Formatació de pàgines
  • Alliberar imatges
  • Millorar dades wikidata

Per altra banda, trobo que seria ideal contactar amb @Islahaddow @Anthere o Shoodho per tal de demanar targetes postals en català de dones que cregueu convenient. Crec que donaria molt bona difusió a la campanya i sobretot a xarxes socials

Notifico @Tiputini, Mercè Piqueras, Unapeça: crec que sou les principals editores a Viquidones, però està obert a tothom que estigui interessat. Per qualsevol dubte, feu-me un toc!

Tiputini (discussiócontribucions)

@Docosong gràcies, ja estem alertes, de fet el dimarts 5 que comença ViquidonesUPF serà la proposta de treball que plantejaré. M'agradaria començar a partir d'aquesta exposició que ha organitzat la UPF: https://micromegas.bsm.upf.edu/2021/07/12/humanitats-en-femeni/ També he demanat que em passin les plantilles de les postals i dels punts de llibre per poder traduir i difondre per les xarxes: https://meta.wikimedia.org/wiki/Wiki_Loves_Women/SheSaid#Share_SheSaid_campaign_bookmarks_to_encourage_participation%7CSheSaid.

Finalment, tu creus que la campanya catalana s'hauria d'enllaçar a l'anglesa, tal com ho ha fet la castellana? https://es.wikiquote.org/wiki/Wikiquote:Wiki_Loves_Women/SheSaid/Ella_dice. O tal com està ja és correcte?

Docosong (discussiócontribucions)

Vaja, de fet ara me n'adono que ja tenim la pàgina del projecte creada, o almenys un esborrany, amb una proposta de pàgines: Viquidites:SheSaid. Només cal corregir uns quants detalls o explicar com editar a Viquidites, sigues lliure també d'editar-la. El més important que trobo és que feu servir la versió modifica i guardar-ho amb el #SheSaid.

També he demanat la petició de targetes postals per traduir o fer-ne de catalanes, això ho faríem servir a les xarxes socials.

Si necessiteu un dia de formació, feu-m'ho saber. Ja concretaríem la data. Malauradament per les tardes em va malament per tema de feina. Estem en contacte

Tiputini (discussiócontribucions)

Intentaré fer servir aquest tutorial com a introducció https://www.youtube.com/watch?v=xccxPdc4GA8 en faltaria un altre que ensenyés a com editar, crec que n'hi ha un, perè només fa referència a com afegir refranys i frases fetes.

Tiputini (discussiócontribucions)
Docosong (discussiócontribucions)

El sistema és gairebé el mateix. En aquest cas, l'únic que canvia és la bibliografia que agafeu com a base. Si sabeu fer servir la plantilla {{sfn}} no hi hauria problema. Vegeu la versió codi de Penny Marshall

Tanmateix crec que seria més pràctic fer-ho senzill. Seguiu el llibre d'estil (introducció, infotaula i seccions). Inseriu una llista puntejada. Per cada citació nova, afegiu la referència pertinent amb l'opció del menú Insereix - Referència o amb l'accés ràpid Control+Shift+K. També recordeu que resulta adient contextualitzar la citació, on ho va dir i quan

L'edició visual funciona igual que la Viquipèdia Ja m'encarregaré més tard de formatar les citacions

Faig @Xavier Dengra: per si s'anima a fer un tutorial de citacions encara que sigui una mica complex.

@Tiputini et paso fil d'aquesta discussió. Creieu que podem consensuar alguna citació de l'àmbit català? Havia pensat una frase de Maria Aurèlia Capmany, Mercè Rodoreda o Aurora Bertrana, de les quals tenim foto.

Seguim!

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

M'hi animo, a veure si aquest cap de setmana que tinc temps. Provaré d'apretar amb edicions jo també per veure si arribem a les 500 pàgines de dones. Preferiu coordinar-ho a Viquidites, millor?

Recordeu que tenim Viquidites:Viquiprojecte_20x100_Dones (2017), on encara hi romanen uns 70 noms per crear. Per simplificar la feina, provaria d'enllestir tota aquella selecció i després veure quins altres són interessants. Puc duplicar la pàgina amb un altre nom i la llista pendent i deixar-la a punt com a nou concurs o campanya. Com ho veieu?

Tiputini (discussiócontribucions)

Entenc que dupliques la pàgina i l'enllaces a la Campanya SheSaid. És aixi? I la pàgina que ja està creada pel @docosong desapareix? De fet a mi m'agrada que surtin les imatges, visualment és més atractiva.També ja ens han cedit les plantilles per crear postals link

Docosong (discussiócontribucions)

Perdoneu el retard de la resposta. Jo mantindria el portal que tenim creat. Sempre podem afegir o treure propostes d'altres viquiprojectes realitzats. Ara el més important és anar fent i afegir citacions de dones, preferentment de l'àmbit català o estatal. També caldria fer-ne difusió. @Tiputini el link que t'han cedit és per els punts de llibres, oi? No t'han cedit per fer les targetes postals? O ho demanem a la Candy?

Tiputini (discussiócontribucions)

Ara veig que només tenim les plantilles dels punts de llibres. No m'havia fixat. Pots demanar tu a la Candy les plantilles de les postals?

139.47.34.199 (discussiócontribucions)
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Sí, perdoneu el retard en la resposta. No sabia que el portal ja estava creat, endavant a mantenir-lo i aprofitar-lo! No crec que em doni temps a fer un manual tan treballat com el de les frases fetes... Està clar que arrosseguem sempre una falta de bones pàgines d'ajuda, és quelcom que sempre tinc en ment però continuo ajornant.

De tota manera el vídeo de les frases fetes s'hi pot aplicar, només que canviant la plantilla de frase feta per la de dita. Miro de participar-hi aquests dies per treure vermells. Sobre la difusió, com a molt puc recuperar el compte de Viquidites de Facebook i fer 2-3 recordatoris, però ja no tinc accés al de Twitter.

Tiputini (discussiócontribucions)

El problema que tinc sempre amb l'edició d'una citació són les referències ja que no em queda clar quina és la millor manera d'inserir-les. Potser fent un vídeo molt curt, ja n'hi hauria prou.

Resposta a «Campanya #SheSaid Viquidites»