Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Multimèdia

Què fer per a pujar un pdf a wikimedia commons?

7
Ximo Bernà (discussiócontribucions)

He fet una traducció del llibre d'Abdullah Öcalan The Sociology of Freedom i voldria pujar la traducció a la pàgina d'Abdullah Öcalan en la Viquipèdia.

Docosong (discussiócontribucions)

El principal problema que hi ha és que l'autor del llibre (Abdullah Öcalan) està subjecte als drets d'autor. Per tant, si la traducció no té els permisos pertinents també tindrà els mateixos problemes legals. Per altra banda, Wikimedia Commons no recomana carregar fitxers multimèdia amb marques d'aigua: File:Sociologia de la Llibertat.pdf. Malauradament, serà marcat per esborrar ràpidament.

Ximo Bernà (discussiócontribucions)

Però aleshores els llibres que hi ha en Wikimedia Commons d'Abdullah Öcalan en anglès i castellà quin permís de l'autor tenen si ell està en confinament en Turquia?

Docosong (discussiócontribucions)
Ximo Bernà (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

A veure:

  • El llibre que enllaces no és a Commons.
  • La llicència que té és no comercial, com diu en Docosong, i per tant no es pot pujar a Commons perquè les coses que es pugen a Commons han d'admetre qualsevol ús. Pots veure que c:File:Sociologia de la Llibertat.pdf ja està marcat per destrucció ràpida per aquest motiu.
  • Pujar un pdf amb un text no entra en general dins de l'abast de Commons. Pots veure a :c:Commons:Project_scope#PDF_and_DjVu_formats que un pdf només s'admet si aporta alguna cosa més que el text, i diria que clarament un text amb una marca d'aigua no aporta res més. Seria diferent pujar una edició històrica escanejada.
  • Posar una marca d'aigua és contrari a l'objectiu dels projectes lliures. Pots veure c:Commons:Watermarks.
  • Diria que el lloc on pujar una traducció d'un llibre seria Viquitexts, i que la manera normal de pujar-la seria com a text wiki, no com a pdf.

O sigui, aquest llibre no es pot pujar als projectes Wikimedia perquè no té una llicència lliure, i si mai fas la traducció d'un altre llibre que sigui lliure segurament es podrà pujar però no així. Ara bé, potser a ocalanbooks.com estan interessats en penjar la traducció, tot i que m'imagino que la marca d'aigua no els farà cap gràcia.

Ximo Bernà (discussiócontribucions)

Val!

Resposta a «Què fer per a pujar un pdf a wikimedia commons?»