Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:Robertgarrigos

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Mira de fusionar el viquiprojecte que has creat amb el que tenia mig fet : Viquiprojecte:Funcionament VP 2022

El teu nom m'agrada més, i a més a més, és el que has publicitat. Endavant !

Avui estaré fora tot el dia i no m'hi puc posar jo

Robertgarrigos (discussiócontribucions)

Mira que t'ho volia preguntar, si havies fet alguna cosa... ok.

Robertgarrigos (discussiócontribucions)
Amortres (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Amortres, podríem dir que sí, però hem fet vacances d'hivern i hem aprofitat per dedicar-nos a la QQ, però ens hem de posar immediatament. Vols ajudar-nos.

Aprofito per felicitar-te per muntar la Quinzena de la Qualitat. A l'igual que altres temes de manteniment o gestió, acaben sent unipersonals i quan l'editor que s'encarregava ho deixa, tot s'atura.

La idea del Viquiprojecte:Actualització de processos neix de les poques vocacions que hi ha entre els editors a participar en tasques comunitàries, del tipus que siguin. L'olfacte em diu que la gent les veu menys atractives, feixugues i suposen que no ho sabran fer, ja que de facto, són poc actius en aspectes participatius. Fixa't el cas de la QQ. Altres edicions participaven una vintena d'editors. Mira les discussions que s'han fet sobre FR o "més administradors", etc. Pocs i sempre els mateixos. Creiem que cal:

  • que els editors prenguin consciència de la importància de la seva participació, ja què la VP és un projecte comunitari i sense jerarquia, per tant, diferent al que tenim a la nostra vida habitual. Aquí no hi ha estructures orgàniques que fan les tasques comunes com la neteja, l'urbanisme o la justícia. Per tant, la participació i les decisions són més pròpies d'una democràcia directa i sense ningú participant, només som formigues produïm textos.
  • que no tinguin dubtes o por a la dificultat de la normativa o de "com es fan les coses aquí". Recentment he sentit aquesta frase com a argument per justificar errors per part d'editors amb milers d'edicions. En realitat, el desconeixement no era d'aquesta o aquella directriu, sinó del desconeixement de la lògica de funcionament de la comunitat. Creiem que fent que la gent participi d'aquest projecte permetrà, o bé modernitzar i simplificar el corpus normatiu, o bé descobrir-lo i sentir-se autor de la seva (re)aprovació.

En resum, creiem que cal simplificar processos, però si acabem no canviant res, haurà pagat la pena l'acostament del màxim nombre d'editors al debat i a la interiorització del funcionament.

Estaria encantat de comptar amb la teva col·laboració.

Amortres (discussiócontribucions)

Jo he anat afegint en la taula que havíeu muntat els temes que he vist que anaven sorgint a debat. Com li he dit a @Medol sobre la renovació del Viquiprojecte:Els 1000 Articles sobre la cultura catalana que tota viquipèdia hauria de tenir, el mes de gener el volia dedicar a anar muntant la taula de QQ22 i netejar categories, ara que tinc la pràctica i abans que se m'oblidi, perquè ja quedi bastant adelantada. A partir de febrer soc tot vostre per col·laborar en el què vulgueu, però conec les meves limitacions i crec que no soc gens adient per liderar cap dels dos projectes perquè com no defugeixo problemes enquistats i tendeixo a forçar els límits en les tasques de manteniment, tensiono les situacions i habitualment causo polèmiques, havent de revertir accions més duna vegada. Aquesta feina necessita el lideratge d'algú que pugui arribar a consensos.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

No és tant liderar com organitzar el projecte perquè a la gent li resulti fàcil participar. Això que dius d'anar afegint temes, és molt important, perquè de queixar-se tothom sap, però quan li dones una llista per demanar, miren cap un altre costat. Si fem una llista "sucosa" ho tindran més fàcil per participar. A més, he muntat un sistema de ping a tots els participants d'un projecte sense que et calgui saber quins són, ni el hagis d'escriure un a un. Et pot servir per altres VProjectes. Un altra idea que tenia era fer un calendari de debats a partir de la llista ordenada pel que vulguem: urgència, importància, freqüència d'aparició, etc. Amb una planificació de debats i avisant tothom que hi vulgui participar, segur que augmentem l'assistència.

Robertgarrigos (discussiócontribucions)
Resposta a «viquiprojecte duplicat»