Tema de Usuari Discussió:Robertgarrigos

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Bon dia. Estàs millor ?

A veure: Aquí trobaràs un debat sobre si ha de ser propietat o qualificador que, si no ho he entès malament, acaba sense conclusió tancada. Un argument per tenir el format codi-catàleg era assegurar que no s'assignaven items a catàlegs sense posar-li també el codi. A les llistes de més avall es veu que un 20% dels items de música que tenen catàleg com a propietat, no tenen cap codi vinculat.

Però hi ha dues coses que t'agradaran: a) Li van treure l'obligatorietat de ser qualificador i b) es va acceptar una proposta per escriure-ho de les dues formes simultàniament, tot assumint que és una redundància.

Segon punt. Allò de que hi ha casos en format catàleg-codi ho he estat mirant.

  • tots els catàlegs que apareixen com a propietat. Hi ha molt popurri i poca música. Hi ha 68.799 items en 417 catàlegs. D'aquest, només 3.351 items tenen codi
  • tots els catàlegs de música que apareixen com a propietat. Hi ha 1.014 items en 51 catàlegs. D'aquest, només 918 items tenen codi
  • tots els catàlegs de música que apareixen com a qualif. És a dir, format codi-catàleg. Hi ha 5.188 items en 72 catàlegs

Fi de la informació.

Parlem.

Robertgarrigos (discussiócontribucions)

Gràcies, mestre. Com sempre molt exhaustiu. Entenc el problema pel doble ús de catàleg, com a "té un" o "és membre de". Per mi, en música, l'ús és clar: una peça musical és membre d'un catàleg i el seu qualificador és el codi.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Fa poc vaig estar corregint premis de cinema a WD. Hi ha un munt de gent que tenen "Oscar" com a premi rebut, sense indicar quina categoria, ni quin any. En molts d'aquests casos, també tenia altres Oscars correctament informats. Llavors, el dubte era "serà el mateix i es pot eliminar?".

Si no fos un premi anual, sinó discrecional, únic per persona i que poden rebre diverses persones per any (com la Creu de Sant Jordi) no seria massa important. Però els Oscars són únics per any i una persona pot rebre diversos a la seva vida, per tant, la dada és important.

Suposo que quan van crear la propietat volien assegurar que el número de l'obra dins el catàleg fos informat. En música, molts catàlegs estan vinculats a un autor (Köchel, BWV..) i de poc serveix que li hi posin el catàleg a les seves obres si no s'indica, també, el número. Però estic d'acord amb tu que la lògica és la que proposes.

Per tenir les esquenes cobertes, deixaria un missatge de la decisió (com cosa feta) a la discussió de la propietat. Perquè no puguin dir que no vas avisar.

Una altra cosa, S'ha creat la Catàleg raonat (P9969) pels autors que ho tinguin.

Apa, Bon dia !

Robertgarrigos (discussiócontribucions)

Gràcies. Ho faré.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Avisa'm, que faré claca....

Robertgarrigos (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)

comentari fet.

Robertgarrigos (discussiócontribucions)

Gràcies. El que no pillo és aquesta propietat p5008.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

La P5008 permet assignar items a un grup, qualsevol cosa que vulguis. S'hi assembla al concepte de "membre de", que igual serveix per una institució, un grup de folk, una associació o un club selecte. Però si aquesta està pensada per persones, la P5008 és per qualsevol mena d'items. Per exemple, si vols fer la llista dels 1.000 articles que totes les WP haurien de tenir, la llista d'assistents a la Viquimarató 2021, o qualsevol altra frikada. És obvi que algú ha fet la llista prèviament, però no és cap catàleg "formal". Jo el que deia és que m'ha fet la sensació veien els resultats que alguns d'aquests "catàlegs", no ho són com a tal, sinó son "la llista de ....".

Veig altre cas de catàleg sense codi que és un problema de manca de coneixement de l'estructura. El segon cas més nombrós de la llista és Directory of Open Access Journals (Q1227538), un directori que JA TÉ la propietat Identificador Directory of Open Access Journals (P5115) per ell solet i que està informat en 10.937 items dels 11.026 items que tenen la P927 i no li caldria.

Per últim, curiositat: el "catàleg" Deu Fugitius Més Buscats per l'FBI (Q1386729), està en 15 entrades !!!.

Vaig a mirar la infotaulña.

Apalis !

Robertgarrigos (discussiócontribucions)

Per cert, el que no m'agrada és que els catàlegs i els codis surten barrejats a la infotaula: Winterreise. Primer surten els catàlegs i després els codis, no D911 i Opus 89, com hauria de ser a l'exemple del Winterreise. De moment no m'hi poso :-(

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Això està xupat.

Vaig a dinar i t'ho faig.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Bé. Ja està arreglat per a que ho mostri bé. Però és el codi que tracta codi-catàleg.

Ara et deixo a tu el repte de fer el tractament doble alternatiu. És molt fàcil.

Resposta a «A voltes amb el Catàleg (P972)»