Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Novetats

MediaWiki message delivery (discussiócontribucions)

Hola

L'equip que treballa en l'Enquesta de Desitjos de la Comunitat ens agradaria convidar-vos a una trobada en línia amb nosaltres. Tindrà lloc el 19 de gener (dimecres), 19:00 Europe/Berlin a Zoom i durarà una hora. Feu clic aquí per unir-vos-hi.

Ordre del dia

  • Bring drafts of your proposals and talk to to a member of the Community Tech Team about your questions on how to improve the proposal.

Format

La videoconferència no es gravarà ni es reproduirà en directe. Les notes sense atribució es prendran i es publicaran a Meta-Wiki. La presentació (tots els punts de l'ordre del dia excepte les preguntes i respostes) es farà en anglès.

Podem respondre preguntes en anglès, francès, polonès, castellà i alemany. Si voleu enviar prèviament algunes preguntes, afegiu-les a la pàgina de discussió de l'Enquesta de Desitjos de la Comunitat o envieu-les a sgrabarczuk@wikimedia.org.

Natalia Rodriguez (directora de Tecnologia Comunitària) acollirà aquesta trobada.

Enllaç d'invitació

Esperem veure-us! SGrabarczuk (WMF) (talk) 01:43, 18 gen 2022 (CET)

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Aquest projecte anual és molt important per demanar aquella funcionalitat que "no entenem com és que no la tenim encara a la VP/WD".

El procés de petició està obert fa dies, però per algun motiu que desconec no s'havia anunciat a la VP. Ara fan aquesta conferència de repesca.

Aquesta és la pàgina del projecte, on també es poden presentar propostes fins el 23 de gener.


Us animo a fer memòria i demanar, o no queixar-se fins la propera campanya.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Crec que fins ara l'única proposta de la comunitat catalanoparlant la vaig aportar fa uns dies. Podeu llegir-la aquí i us animo a votar-la si compartiu la seva necessitat tant per a conèixer l'ús del català com altres llengües minoritzades en cada límit geogràfic.

Ara bé, molt de compte perquè aquest procés és una altra enganyifa (perdoneu-me l'expressió) de la WMF:

  • Any 2019: 212 propostes. 10 escollides. 4 finalitzades.
  • Any 2020: 72 propostes totals. 5 escollides. 2 finalitzades del tot (i altres 2 finalitzades a mitges).
  • Any 2021: 268 propostes totals. 6 escollides. 1 finalitzada.

És a dir, en tres anys, de 552 propostes de la comunitat viquipedista arreu del món, només 21 (3%) van rebre compromís de tirar endavant i d'aquestes 21, només 7 han estat resoltes amb èxit (1,26% del total proposat). Opineu vosaltres mateixos i digueu-me si no és insultant o desesperant per a la comunitat que, el 7è més llegit del món, fet per voluntaris i a partir dels quals la WMF ingressa més de 100 milions de dòlars anuals, tingui un suport i compromís d'aquestes característiques al que se suposa que és la campanya clau per reforçar les necessitats digitals dels qui la fem.

Evidentment, per a moltes comunitats wiki petites amb certes necessitats i que saben que ni tan sols rebran gaires vots a la Llista de Desitjos, aquest procés és una cortina de fum que ja han reclamat estèrilment moltes vegades: sempre en quedaran fora (llengües molt petites o projectes germans, que ens cauen a trossos). S'estan gastant calers per tot arreu (màrqueting, paid editing, beques, corporativisme, estructures ramificades de staff sobre decisió i abast del contingut) quan no tenim prou tècnics informàtics que puguin donar un cop de mà en el km0 més immediat. Els qui domineu més d'interfície sabeu que molta de l'estructura s'aguanta amb pegats de codi. No sigui dit que, tot i així, soc naïf en aquest aspecte i encara, cada any o dos, hi presento alguna idea o proposta.

Resposta a «Trobada amb Tecnologia Comunitària»