Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:Alzinous

Resum per Alzinous

Conversa amb professor de Sant Felip Neri.

Alexandreaymerich (discussiócontribucions)

Bona tarda, soc l'Alexandreaymerich, professor de l'escola Sant Felip Neri, ubicada al Barri Gòtic de Barcelona. Aquest any hem engegat un Viquiprojecte per tal que els alumnes aprenguin a usar la Viquipèdia i a crear contingut, i ho hem relacionat amb les Festes de Santa Eulàlia, la festa major de Ciutat Vella. És per això que han començat a crear contingut sobre temes relacionats amb la festa.

En un primer moment creiem que tindriem prou informació per crear contingut nou, però un cop han començat a redactar els articles, ens hem trobat que segurament seria més adequat millorar la pàgina existent de les Festes de Santa Eulàlia ampliant-la amb detalls i dades a partir de la bibliografia recopilada.

Fins aviat

Alzinous (discussiócontribucions)

Gràcies per contactar. Hi ha algunes dinàmiques que cal considerar quan s'engega un Viquiprojecte nou en l'àmbit escolar. Que cada usuari o usuària treballi en el seu espai personal de proves és una bona opció. D'aquesta manera, ningú modificarà les seves edicions.

Els articles que són massa curts poden acabar fusionats a un altre de principal. Vaig rebre alguns missatges de nois i noies que es queixaven per aquest motiu. Si voleu fer un article nou, relacionat amb les Festes de Santa Eulàlia, hauria de ser un article de certa extensió i consistència, que tingués prou entitat per ell mateix. No té gaire sentit fer un article amb només un paràgraf i una referència quan ja hi ha un article principal que en parla del tema.

Cada dia els revisors patrullen les noves edicions que es fan i supervisen els nous articles, fent modificacions més o menys importants. Aquest és un altre motiu pel qual és convenient treballar a l'espai de proves abans de publicar la feina a l'espai principal. Pel professorat també facilitar la feina d'avaluació.

A la Viquipèdia catalana hi ha alguns voluntaris que fan tallers per escoles i instituts. Si us interessa en algun moment, ho podeu demanar. D'altra banda, si necessiteu ajuda o voleu preguntar qualsevol cosa, compteu amb mi. Deixa'm un missatge i miraré de col·laborar en el que pugui.

Gràcies a tu per la iniciativa del Viquiprojecte i als nois i noies per la feina feta. Salutacions!

Alzinous (discussiócontribucions)

Acabo de veure que en @Xavier Dengra està col·laborant amb vosaltres. Aleshores, de ben segur, ja tindreu molta informació i, probablement, estareu rebent algun tipus de suport. Gràcies de nou per la feina i endavant!

Alexandreaymerich (discussiócontribucions)

Sí. En @Xavier Dengra ens ha estat assessorant des d'abans de començar el projecte i durant tot el procés. És el primer cop que engegem un Viquiprojecte i està agradant molt el que estem aconseguint. Moltes gràcies per la teva resposta als alumnes. Crec que va ser molt profitós per ells rebre les teves explicacions.

Salut!

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Gràcies a tu també per les fusions i per gestionar els dubtes dels alumnes, @Alzinous! Més enllà de les sessions d'explicació, sempre va bé que vegin la realitat de les interaccions amb d'altres usuaris.