Vés al contingut

Viquiprojecte:Escola Sant Felip Neri

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Escola Sant Felip Neri   

#eduwiki · Coordinació: Alexandreaymerich · Xavier Dengra
Aquest viquiprojecte escolar, iniciat el 2022, té com a objectiu documentar la cultura popular catalana del barri Gòtic de Barcelona a través del treball col·laboratiu de l'alumnat de 1r i 2n d'ESO.


Drecera:
VP:SFN

Objectius del viquiprojecte[modifica]

El Viquiprojecte de l'Escola Sant Felip Neri és una iniciativa pilot docent d'aquest institut per a introduir l'alumnat i el treball transversal de diverses assignatures en l'ús de la Viquipèdia i en el coneixement de la cultura popular barcelonina especialment al barri Gòtic —on s'hi troba aquest centre. Establert el segon semestre del curs 2021 - 2022 per a dues línies de 1r i de 2n d'Educació Secundària Obligatòria (ESO), en la seva primera fase s'hi treballarà la temàtica que envolta els articles de les Festes de Santa Eulàlia.

Abans i durant les edicions a la Viquipèdia, l'escola ha rebut l'assessorament voluntari de viquipedistes per tal d'assegurar una formació en línia sobre el projecte tant a docents com a alumnes, així com les tasques prèvies d'elecció de temàtiques admissibles, la recerca de fonts bibliogràfiques de qualitat i la redacció i polidesa del contingut supervisada pels docents (atesa la franja d'edat de l'alumnat). També s'ha plantejat per tal que es complementi amb visites guiades a les entitats culturals de l'associacionisme del barri i la posterior càrrega de fotografies pròpies al repositori Wikimedia Commons, de manera que les entrades creades puguin mostrar il·lustracions i major context visual.

Objectius
 • Aprendre a utilitzar la Viquipèdia i a crear materials i entrades noves, treballant en un entorn col·laboratiu per millorar la llengua escrita
 • Contribuir al desenvolupament del fet cultural, integrant el treball escolar amb les associacions culturals del barri per preservar la cultura en les noves generacions
 • Conèixer la diversitat cultural del barri per tal d'apropar les diferents maneres de viure la festa
 • Promoure la cultura popular i tradicional a través d’un treball cooperatiu entre l'alumnat i les entitats culturals del barri per incentivar la participació
Preguntes?
Sala de dubtes del viquiprojecte

Llista d'alumnes i articles[modifica]

La majoria d'edicions es duran a terme a través de comptes d'usuari vinculats a l'adreça IP del centre 81.43.70.239, desbloquejada per a aquesta finalitat i per a permetre-hi la creació de comptes. Els articles proposats per a treballar són els següents:

 1. Festes de Santa Eulàlia
Col·locació del Penó de Santa Eulàlia
Correfoc de Santa Eulàlia
Mostra d'Esbarts de Ciutat Vella
 1. Passejada de les Laies
 2. Ball de Santa Eulàlia
 3. Ballada de Sardanes de Santa Eulàlia
 4. Protocols de l'Àliga de la Ciutat
 5. Seguici de Santa Eulàlia
 6. Diada de Falcons de Santa Eulàlia
 7. Diada Castellera de Santa Eulàlia

Llistat de l'alumnat que participa en el projecte d'edició i modificació de les entrades sobre la "Festa Major de Santa Eulàlia"

 1. Aanaa 12
 2. Hugo R. SFN
 3. Clarence0706
 4. Alba.Gibert
 5. SfnLohenPublicaJa
 6. Mariadunneee
 7. Grace Romeu
 8. Mac Tomas Lorenzo
 9. Pau 11 09
 10. EmmaSFN
 11. Macximum
 12. Ermis Mateu SFN
 13. Joanbo09
 14. VasilySFN
 15. Baru09
 16. Naiaaa.09
 17. Brucecarmo