Vés al contingut

Tema de Viquiprojecte Discussió:Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

Núria Florensa Adell (discussiócontribucions)

Estic treballant amb les fotos ja existents a Wikimedia Commons. Estic categoritzant les fotos de https://wikishootme.toolforge.org que no estant a Category:Sant_Llorenç_del_Munt_i_l'Obac_Natural_Park. També estic afegint llegendes a fotos amb descripcions tant precises com "sant llorenç del munt i l'obac" perquè sigui més fàcil trobar-les i usar-les, per exemple: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Curioses_roques.JPG, https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Serra_de_l%27Obac_2.JPG, https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Monolitol%27Obac.jpg

M'agradaria afegir, a més de les coordenades si són disponibles, el municipi on es troba l'element. On afegirieu aquesta informació? Emprant Property:P131? Ho dic per fer-ho estandarditzat. Quines altres dades o propietats creieu que es important afegir?

Potser és millor afegir els "elements representats en aquest fitxer" (https://www.wikidata.org/wiki/Property:P180) creant a wikidata els elements i afegint totes les dades allà i no fer-ho a cada imatge de l'element, oi?

Sóc totalment nova a wikimedia i wikidata... Moltes gràcies.

Docosong (discussiócontribucions)

Sense ser gaire expert crec que pots afegir les propietats que creguis necessàries, totes les propietats de wikidata ajuden a la seva recuperació posterior:

Més aviat convindria aconseguir-ne més fotos recents que tinguin llicència lliure i, si s'escau, crear noves categories a Commons, com per exemple, la Font de la Pola o la Font del Foradot.

Núria Florensa Adell (discussiócontribucions)

Tinc pensat anar-hi a fer fotos (quan no hi hagi restriccions).

He intentat afegir notes (com les d'aquí Cap de Mort) i no puc fer-ho en fotos ja pujades. Saps com es fa? Sense notes és impossible descriure fotos panoràmiques, acabo fent llegendes com aquesta:LLorenç.jpg LOL Qui no s'ho coneix no pot entendre quina és la Roca Salvatge. O com descric això Serra_de_l'Obac_P1090311.jpg? Impossible.

Docosong (discussiócontribucions)

A què et refereixes que no pots afegir notes? En el cas de Cap de mort la llegenda, el resum i les dades estructurades es poden modificar. Fins i tot, pots ampliar el resum si vols fer-ho més explicatiu. Qualsevol modificació que millori la descripció de la fotografia serà benvinguda.

Núria Florensa Adell (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Per afegir notes tens un botó a sota de la imatge que diu "Afegeix una nota" per posar notes, i un interrogant al costat que et porta a la pàgina d'ajuda commons:Help:Image-Annotator.

Si vas a fer fotos recorda que al Wikishootme tens els llocs dels que fan falta fotos (i si hi has d'anar aviat podem pujar uns quants llocs més per que surtin a les llistes i hi puguis posar fotos).

Núria Florensa Adell (discussiócontribucions)

Sí, és que el problema és que no hem surt el botó sota totes les fotos. A tu et surt a totes? Gràcies

Resposta a «Imatges Wikimedia Commons»