Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Article(s) sobre Catalunya a la Viquipèdia en francès

5
Skimel (discussiócontribucions)

Hola a tothom! A la Viquipèdia en francès, tenim una discussió sobre el manteniment de dos articles destacats : Catalogne (Catalunya) i Catalogne (région culturelle), que inclou la comunitat autònoma de Catalunya i Catalunya del Nord. Hem notat que aquesta distinció no existeix a la Viquipèdia en català, llavors m'agradaria tenir els vostres avisos. Es correcte tenir aquests dos articles separats? Seria millor fer una fusió? Moltes gràcies!

Jmrebes (discussiócontribucions)

Bon dia. Des del punt de vista històric, Catalunya és el que era abans de la separació política que va tenir lloc després de la Guerra de Successió. En aquest sentit, Catalunya Cultural és el mateix que Catalunya, comprenent les zones "Sud" i "Nord", que tenen ocm a frontera la concretada després de la guerra, si fa no fa els Pirineus. La Catalunya "Sud" és una regió que actualment forma part d'Espanya en un estatus administratiu anomenat "Autonomia", i que molts reivindiquem com a estat independent. Tenir articles separats o un sol article en la frwiki és una decisió a prendre pels viquipedistes que contribueixen a la frwiki, sigui el que sigui l'opinió dels que treballem per la cawiki. Per alguns de nosaltres, Catalunya és més que la regió administrativa inscrita dins Espanya. En el consens de la cawiki, Catalunya és un únic article perquè és una única realitat cultural i històrica, però segurament no tenim el mateix criteri per altres regions, perquè segurament no té per nosaltres el mateix pes que la nostra terra.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Em sembla correcte que hi hagi una pàgina per Catalogne, una altra per Catalogne nord i una última per Catalogne (r. cult.), així com també hi ha una altra per Pays catalans. Per tant, no crec que s'hagi de fusionar.

Concordo amb el que ha dit en @Jmrebes, per molt que la fem petar aquí, l'únic debat vàlid ha de ser el que tinguin allà els viquipedistes francesos. Com a comentari extra, trobo que la taula conjunta de municipis més poblats, acumulant les dades de Cat. Sud ("espanyola") + Cat. Nord ("francesa") és redundant i sobrera. Tampoc entenc que hi fa una senyera amb ruc a la 3a taula.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

L'article sobre el conjunt l'havíem tingut i era Principat de Catalunya. Després se li va canviar el sentit.

Paddy Mc Aloon (discussiócontribucions)

Un aclariment: Històricament, la Vall d'Aran mai ha pertangut al Principat, tot i que era part de la Corona d'Aragó.

Resposta a «Article(s) sobre Catalunya a la Viquipèdia en francès»