Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Dubte sobre validesa de referència

6
Resum per Gemma Aïsa

Perquè els articles siguin de qualitat i serveixin als lectors han d'estar suportats en referències vàlides preferiblement (però no exclusivament) en la llengua catalana.

Gemma Aïsa (discussiócontribucions)
Fet Aquesta petició d'ajuda ja ha estat atesa.

He trobat l'article Kuai Kuai i, a banda de qüestionar el seu interès general (a mi no em sembla que una superstició dels informàtics taiwanesos sigui objecte d'un article a la viqui) és que l'única referència és un post a LinkedIn. Què en penseu? Què proposeu de fer? Buscar més referències?, Esborrar-lo?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

A l'article hi manquen referències però el tema ha rebut una cobertura més que suficient per part de fonts fiables. Sense googlejar gaire, ja surt https://www.bbc.com/worklife/article/20210414-the-good-luck-snack-that-makes-taiwans-technology-behave . Aleshores el problema de manca de referències és bàsicament que falta posar-les a l'article i no hi ha cap problema de manca d'admissibilitat.

I sobre l'interès del tema: si ha rebut cobertura per part de fonts fiables (com aquest cas) és admissible i si un editor ha decidit dedicar el seu temps a fer l'article, es pot quedar. Jo encara no sé quin inerès tenen el 90% dels articles sobre futbol o cinema que tenim, i de ben segur que hi ha molts editors que no troben cap gràcia als articles que he fet sobre ponts, però si hi ha la cobertura les opinions personals sobre què és interessant i què no, només són rellevants per decidir què editem en el nostre temps lliure, no per decidir què editen els altres en el seu temps lliure.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

L'article en català és una traducció tal qual de l'anglés, on hi ha +40 refs. Com són en xinès, pressumirem que són correctes i només caldria incloure-les a ca.wiki.

Gemma Aïsa (discussiócontribucions)

Una referència que no es pot verificar és una referència vàlida?

Gemma Aïsa (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Diria que una referència que no es pot verificar no és una referència, però compte que no és el mateix que no es pot verificar que que tu o jo no la podem verificar. Un diari imprès en xinès és una referència perfectament vàlida i es pot comprovar. Que no ens vingui de pas anar fins a Taipei a mirar a les hemeroteques o que no ens vingui de gust aprendre xinès per llegir-lo no el fa una referència menys vàlida.

Dit això, si trobem referències molt fiables i molt accessibles, millor. En un article traduït el normal seria traduir-lo amb les referències, però es poden millorar les referències com es pot millorar el text.

Resposta a «Dubte sobre validesa de referència»