Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:Paucabot

Resum per Paucabot

Avisos (remet als companys que els han posat)

Belre (discussiócontribucions)

Hola! Et puc demanar ajuda amb uns articles que he escrit/traduït i no es que perquè tenen problemes?

François Périer

Ho vaig traduir amb elements de la wikipedia francesa. Quan es va posar un cartell sobre que no tenia referències, vaig posar dos trets de la Wiki francesa i no obstant això, no s'ha retirat el cartell. El mateix dia creu aquest François Périer i ha estat admès sense problemes.

Fundació Antonio Gala per a Creadors Joves

Traduïda de la wiki en castellà. Té una referència i és una institució molt conegut i amb enllaços a altres wikis.

Francisco Castillo Arenas

Ho vaig traduir de la Wiki en castellà sense fer canvis. També es va posar el cartell que no tenia referències, i era cert, així que les vaig copiar de la wiki castellana, però segueix el cartell. El teu has posat un cartell que no sembla un article enciclopèdic sinó un currículum. He intentat millorar-ho però seguint l'estructura que he vist en altres articles sobre escriptors (definicion, biografia i obra). És un escriptor conegut entre els lectors de novel·les d'espies.

Fernando Rueda Rieu

Està traduït de la Wiki castellana i té una referència. Fernando Rueda és un escriptor sobre temes d'espionatge i intel·ligència molt conegut. No obstant això, també té amenaça d'esborrat. L'estructura de l'article és de nou un semblança, després una biografia on es compta la seva formació acadèmica i després l'obra.

Vull continuar contribuint a la Wikipedia en català i de moment només m'he atrevit a traduir.

Paucabot (discussiócontribucions)

Bon vespre. Beire. Faig ping als que t'han posat els avisos: Medol i Brunnaiz. Crec que t'ho justificaran millor que jo.

Brunnaiz (discussiócontribucions)

Bon dia, Beire. En el cas de François Périer, malgrat que vas indicar que era una traducció de l'article en francès, calia posar-hi referències fiables que corroborin el que conta el text. Ara mateix n'hi ha un parell, però la gran majoria de paràgrafs diuen coses que no es pot verificar si són certes perquè no hi ha adherides fonts que ho demostrin. Si et cal un exemple per a guiar-te, et recomano donar una ullada a articles com ara Rosalía, Charlie Puth o Kamala Harris. El problema és el mateix en el cas de la Fundació Antonio Gala per a Creadors Joves: cal posar-hi fonts amb propietat per a determinar que aquesta entitat és admissible en la Viquipèdia, és a dir, prou important per a tenir-hi article. Ara per ara, només hi ha una font i la majoria d'afirmacions no estan referenciades.

Medol (discussiócontribucions)

Hola Belre!

Et responc sense problema, ho faig aquí perquè segueixis la discussió a la mateixa pàgina.

T'explico perquè vaig posar la plantilla FVA als articles. Un element clau que fem servir a la Viquipèdia en català per justificar l'admissibilitat, que vol dir que un concepte pugui tenir article, és que hi hagi almenys una font fiable aliena del subjecte que en parli de manera significativa.

En el cas de Fernando Rueda Rieu, la referència és de l'editorial vinculada a l'autor del llibre. Caldria trobar referències en la línia d'aquesta. Per altra banda, veig que hi ha una extensa llista de publicacions; normalment indicant les més destacades és suficient. No es tracta de ser exhaustiu.

I pel que fa a Francisco Castillo Arenas, una mica el mateix. Pel que fa a la plantilla de currículum, vol dir que més que una biografia enciclopèdic, sembla un currículum per com està esquematitzat o l'acumulació de dades sense un fil argumental.

Traduir un article d'una altra llengua és ràpid però no és cap garantia, en el sentit que pot ser que altres llengües siguin més laxes, no comptin amb patrulladors o tinguin altres polítiques.

Espero haver-te ajudat, però repregunta o demana el que necessitis. En qualsevol cas, t'animo a seguir editant, és normal que al principi no estiguis familiaritzada amb les polítiques, però de seguida si mantens aquestes ganes d'aprendre podràs ajudar tu mateixa altres usuaris novells. Has fet el més important.

Belre (discussiócontribucions)

He millorat els quatre articles seguint els vostres consells amb més referències que he trobat en Google i canviant la manera de redactar.. De Perier no he trobat bones referències en la seva wikipedia, però alguna cosa he afegit. Si us semblen correctes, lleveu els cartells i continuaré creant usant l'après.

Medol (discussiócontribucions)

El de Fernando Rueda l'he acabat d'arreglar, he deixat només la selecció d'obres que es pot referenciar i hi he afegit continguts de diversos mitjans. Sobre Francisco Castillo caldria trobar alguna font fiable que en parli i posar només les obres més significatives. Ara mateix la majoria de les referències son editorials i un blog tampoc és font fiable. Caldrà seguir buscant. Seguim!

Belre (discussiócontribucions)

He afegit sobre Francisco Castillo referencies a la seva fitxa en worldcat, tambien un enllaç a Saporyprincesas que és una secció del diari El Mundo. També hi ha enllaços diàriament Córdoba i a Cadena Ser. Els enlances a blogs crec que s'haurien de mantenir ja que alguns com Anikaentrelibros o Lecturalia són molt coneguts. He llevat alguna de les obres de la part d'assaig per a no saturar l'articulo tal com vas dir. També he afegit enllaços al meu article sobre del qual se m'havia oblidat parlar-vos Hikari Ōe. També caldria llevar-li el cartell.

Medol (discussiócontribucions)

Dos suggeriments més:

1)Perquè les dades apareguin a la taula que hi ha a la dreta, cal incorporar-les a wikidata. En el cas de castillo seria aquí https://www.wikidata.org/wiki/Q112568538

2) Si inclous l'enllaç url a través de l'editor visual, clicant a "cita" i "automàtic", se't formategen les referències automàticament i queda tot molt més polit.

Per altra banda, les úniques fonts que valen són el diario de córdoba i la ser, la resta no són fonts fiables o són textos seus que per tant no poden referneciar el seu article. I el worldcat ja l'he afegit a wikidata perquè aparegui a sota de l'article.

Belre (discussiócontribucions)
Belre (discussiócontribucions)

El link https://www.rtve.es/play/audios/codigo-crystal/codigo-crystal-otra-cara-jano-juego-chino-del-espionaje/6750254/ va a una pàgina que porta a l'àudio de l'entrevista en RTVE, l'he col·locat com a referència de la novel·la La otra cara de Jano, però en realitat també parla de l'obra de Castillo i de qui és aquest. Es pot posar de referència per al seu bio i tota la seva obra de ficció d'espionatge.

També vaig trobar en el seu web l'enllaç a una entrevista a Onda Madrid (la ràdio pública de la Comunitat de Madrid) però aquesta vegada el link sí que va directament a l'àudio i com és un programa de varietats has d'escoltar el programa sencer 04/11/2013

http://media.telemadrid.es/telemadrid/ondemand/radio/hm10_20131104.mp3

Hi ha més coses i he vist una referència a una entrevista en la COPE, però suposo que amb els links de Diari Córdoba, El Mundo, la SER i RTVE espero que sigui suficient. A més dels munts que he posat de blogs. La veritat és que estic desitjant passar pàgina i centrar-me en altres articles.

L'article de Hikari també crec que està llest. Gairebé totes les referències bones i links estan en japonès i aquí no arribo, però he posat tres que estan en anglès i crec que proven la importància d'aquest compositor i que és una persona real. Si és possible, lleveu-los els cartells perquè siguin articles de ple dret.

Hikari Ōe

Medol (discussiócontribucions)

Ja està, tot i que tant els enllaços als blogs com als editorials s'haurien de treure tots o la gran majoria, no es consideren fonts fiables com la resta. Per altra banda, a la Viquipèdia en català les referències van després del punt al final de frase. Endavant!

Belre (discussiócontribucions)

Gràcies. Em donaré un respir un temps i torno a l'atac. Vaig buscant articles de gent curiosa que no estan en la catalana, però procuraré que tinguin moltes referències clares.

Belre (discussiócontribucions)

Ja he aconseguit fer un article que ha estat admès sense problemes. Continuem treballant. :) Francis S. Low