Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:Paucabot

Redacció més documentada

5
Resum per Paucabot
Rik2U (discussiócontribucions)

Benvolgut Pau,

Espero que segueixis bé. Sento que m'he retardat molt en el treball, he tingut problemes de salut durant força temps.

Després d'un nou treball de documentació, he procurat retallar la biografia de Cinto Casanovas en aquells aspectes que, tot i coneguts, no estaven prou documentats, i en canvi he afegit la referència a cada frase com demanaves. En els casos que tot el paràgraf partia d'informació d'una sola font documental, no he anat repetint la referència, per això en alguns només hi trobaràs una sola nota a peu. Uns familiars meus també han anat a l'Església de Santa Maria de l'Albi per repetir la fotografia que sembla que no ens van acabar de cedir des de poblesdecatalunya.cat, aquesta nova és original. Per últim, desconec per què la imatge de La Storta (que pots trobar aquí mateix en aquest article en castellà citant com a autor el mateix Cinto Casanovas) és contínuament eliminada (no he sabut repassar l'historial de qui ho ha fet o si ha deixat algun missatge al respecte, no sé si em podries ajudar aquí).

Per tot això, demanaria si ara després d'aquesta revisió ja és possible eliminar els avisos inicials de que l'article "no és enciclopèdic", i l'altre de que "és sospitós de no ser objectiu". Si necessites fotos del que documento ho tinc tot a la meva taula, t'ho puc fer. Moltes gràcies per l'ajut, una cordial salutació,

Joan

Paucabot (discussiócontribucions)

Bon vespre. Esper que ja estigueu millor.

Crec que, com us vaig explicar l'altra vegada, l'article necessita una bona esporgada. Si heu fet un treball de recerca sobre aquesta persona, el resultat no s'hauria de publicar a la Viquipèdia. Primer s'hauria de publicar en una font fiable i, després posar-ne un resum aquí. Mentre la intenció sigui ser exhaustiu, no podrem llevar l'avís de que s'assembla a un currículum. La vostra proximitat al biografiat, de veres, crec que no us ajuda a entendre les mancances (o els excessos) de l'article. És precisament per aquest motiu que no hauríeu d'editar (ni haver editat) aquest article.

Rik2U (discussiócontribucions)

Benvolgut Pau,

Gràcies pel missatge. Certament m'ha deixat molt desconcertat, perquè el missatge anterior (9 de maig) havies escrit: "L'avís de CI s'hauria de mantenir fins que el text ja no presenti aquest problema. Per veure quins problemes s'haurien de corregir en aquest article, segurament us pot servir Usuari:Paucabot/Alerta." Naturalment, hom entén que l'avís de CI per tant és possible ser eliminat amb les correccions que proposes en aquell enllaç que inclous. Després d'un mes més de feina, ara em trobo aquest missatge de que faci el que faci, per una sospita inicial que m'etiqueta, ja no puc fer res per fer fiable aquest article, ni que doni totes les dades i escanegi totes les fonts. No acabo d'entendre l'objectivitat del rigor de la viquipèdia: si ets sospitós, ja no cal que parlis més perquè no et farem cas? Així no funciona ni tan sols la justícia, on hi ha presumpció d'innocència i cal demostrar les coses. Si faig treballs rigorosos i els demostro com estic fent amb el que em demaneu, no mereix un canvi?

En fi, tan se val. Pots acabar-lo tu mateix si vols, l'article, o bé l'usuari que escullis que l'acabi. Però em sento castigat i escarmentat en aquest primer, i tal vegada últim, article: penso que la viquipèdia hauria d'ajudar els usuaris que comencen, i que dediquen temps gratuït a fer-la millor. Amb rigor (com demanes i fas bé de demanar-ho, perquè gràcies a la teva feina la viquipèdia manté la seva qualitat), però també sense moure'ns per etiquetes de bons o dolents, de sospitosos o no, sinó solament per fonamentació i documentació.

Gràcies en qualsevol cas per la teva atenció. Cordialment,

Joan

Paucabot (discussiócontribucions)

El problema de que l'article és curriculumesc, el tenia abans i el té ara. Quan us en vaig remarcar els problemes, en lloc d'esporgar-lo per tal de millorar-lo, resulta que s'ha retocat l'article de tal manera que ara té fins i tot més continguts que abans (40396 octets el 9 de maig - 40539 avui).

El perquè l'article és exhaustiu, curriculumesc i diria que inèdit i no l'heu sabut descurriculumitzar s'explica fàcilment perquè teniu massa proximitat al tema de l'article. Això no implica mala fe per part vostra, evidentment, però explica el fet que l'article necessiti moltes millores i que no hàgiu estat capaç de veure-les (de ben segur, ajudat pel fet que no havíeu editat abans a la Viquipèdia i no en coneixíeu les polítiques).

He mirat d'ajudar-vos en tot el que he sabut, però sembla que no he aconseguit explicar-me gaire bé. Em sap greu. Us torn a recomanar la lectura de Viquipèdia:Conflicte d'interessos, Viquipèdia:No feu treballs inèdits i Usuari:Paucabot/Alerta. Si necessitau més ajuda, ja ho direu.

Rik2U (discussiócontribucions)

Gràcies per la resposta.

El text l'he retallat, el que ha augmentat els octets és la quantitat de documentació de referència, no pel text del cos. Entenc que jo tampoc n'he sabut més. Si creieu que algú ho pot fer amb més objectivitat, us animo a que pugui reformar-lo. Costa molt per a un no-iniciat traduir "article no-curriculumesc" a concrecions en el propi escrit, quan és un perfil biogràfic (d'una persona). Però en fi, tampoc puc dedicar-hi ja més setmanes de feina de les que he dedicat.

No et pensis que no m'has ajudat gens, probablement una mica sí, però ara ja sense personalitzar-ho en tu Pau, sinó parlant en general, esperaria de la viquipèdia una manera diferent -menys complicada-, d'iniciar a la gent i de verificar el rigor documental.

Agraït per l'atenció, una cordial salutació,

Joan