Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Multimèdia

Foto anònima dels anys 30 del segle XX

6
Resum per Pere prlpz
EnjolrasXXI (discussiócontribucions)

Bon dia. Tinc una imatge d'una persona assassinada el 1937. Ha estat publicada en premsa sense peu de foto. Aquesta és probablement d'origen familiar. Puc emprar-la en un article? Com ho faig?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Entenc que parlem d'una fotografia feta i publicada a Espanya. Si no, la resposta canviaria significativament.

No sabent l'autor (i per tant no podent confirmar que fa 80 anys que és mort ni podent demanar permís als seus heureus) no hi ha una manera 100% segura de pujar-la a Commons.

Ara bé, si és una fotografia "normal", o sigui, no és una fotografia artística, aleshores es pot considerar una "simple fotografia" i com que està feta abans de 1971 es pot pujar a Commons amb la plantilla c:Template:PD-Spain-photo. Normalment no hi ha problemes però la situació de les simples fotografies de vegades és discutida a Commons.

Un cop l'hagis pujada a Commons torna a preguntar i t'ajudem a fer que surti a l'article.

KRLS (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Tot i que no és gens clar què és una simple fotografia, és probable que @KRLS tingui raó i que en una discussió d'esborrat a Commons els altres participants siguin encara més estrictes.

Tot i això, aprofito per comentar algunes coses que s'haurien de fer si aquesta fotografia no s'esborrés a Commons (perquè si no es fan serien motiu per si mateixos per esborrar-la).

L'has posat com a "treball propi", o sigui, com si tu haguessis fet la foto, cosa que és com a mínim poc creïble (i si no, felicitats per haver arribar als 100 anys i pico amb aquestes ganes de contribuir). Hauries d'editar la pàgina de la foto i:

  • Canviar {{own}} per l'explicació d'on l'has tret (pots reaprofitar el que has posat a la descripció).
  • Canviar {{self|cc-by-sa-4.0}} per una llicència adient com ara {{PD-Spain-photo}}{{PD-1996}} si assumim que és una simple fotografia. Si no, la llicència seria {{PD-old-80-1996}} però per això l'autor hauria d'haver mort abans de 1942, cosa que no és evident.

A més, seria bo posar més tros de la foto, a menys que l'hagis retallada per privacitat.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Rellegint el missatge del principi, hi afegeixo que "source" és d'on l'has treta tu. Si l'has treta d'un diari, per tu la font és el diari, i si a més saps d'on l'ha tret el diari millor si ho afegeixes, però si a tu la foto no te l'ha donada la família l'origen no és la família.

EnjolrasXXI (discussiócontribucions)

Estic aprenent :) Moltes gràcies, Pere.

Resposta a «Foto anònima dels anys 30 del segle XX»