Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Paucabot (discussiócontribucions)

Bon vespre.

Amb l'ajuda del bot he anant omplint amb els casos més escandalosos la Categoria:Articles amb enllaços externs per revisar des de 2023. Hi trobareu els articles que tenen una llista d'enllaços externs excessiva.

Si voleu ajudar a millorar aquests articles, la cosa seria revisar aquesta secció de l'article i fer-ne la selecció d'acord a Viquipèdia:Enllaços externs. Recordau que la Viquipèdia no és un directori web i que els enllaços que afegim en aquest epígraf haurien de tractar sobre el tema directament (no sobre una part del subjecte de l'article ni sobre coses relacionades amb el subjecte de l'article). També recordau que, més que la URL pelada, el lector hauria de tenir una breu descripció del que és l'enllaç.

En haver fet la selecció, simplement eliminau l'avís.

Gràcies.

Paucabot (discussiócontribucions)

Afegesc que els enllaços no actius també s'haurien d'eliminar (si no hi ha l'arxiu a Archive.org). Si la pàgina es pot visualitzar utilitzant Archive.org, es pot deixar sempre que compleixi les polítiques.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Molts dels enllaços externs que hi ha en aquests articles són enllaços arxivats. Els enllaços arxivats en referències segueixen sent útils, igual que els enllaços externs que siguin especialment representatius, però els enllaços externs de temes en que hi ha molta varietat de fonts, si són arxivats són menys útils que els que trobaríem googlejant, perquè a més dels inconvenients de l'arxiu solen ser obsolets. Aleshores, crec que podem ser una mica expeditius eliminant enllaços externs arxivats.

Paucabot (discussiócontribucions)

Sí, totalment d'acord. Vaig estar a punt de dir això, però finalment vaig esser una mica més conservador.

En realitat, moltes d'aquestes pàgines arxivades són obsoletes, poc agraciades visualment i/o no compleixen la nostra política d'enllaços externs.

Tenint en compte el que he vist darrerament omplint la categoria Categoria:Articles amb enllaços externs per revisar des de 2023, puc assegurar que en Pere té raó i que podem accelerar el ritme de neteja d'aquesta manera sense perdre gaire cosa que haguéssim conservat si haguéssim obert els enllaços un per un.

Paucabot (discussiócontribucions)

Ah, i mirau que les descripcions dels llocs o pàgines web estiguin en català, que n'he trobat moltes en l'idioma original d'on es va traduir l'article.

Resposta a «Enllaços externs excessius»