Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Tecnicismes

Bernatargentona (discussiócontribucions)

Bones, he creat l'article Muntura Contax G el qual no és ben bé el mateix que l'article en anglès i altres llengues: Contax G, que parla de tot el sistema no només de la muntura. Pel que he hagut de crear un item nou a WD per la muntura Contax G. @Herodotptlomeu m'ha ajudat i he aconseguit creant un article a la viquièdia en català anomenat "Contax G" redireccionar-lo a "Muntura Contax G" i així enllaçar amb les altres viquipèdies.

El que no aconsegueixo és que aparegui a l'article en català, tots els altres idiomes. Hi ha alguna cosa que estic fent malament però no ser veure-ho.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Si són dos elements diferents a Wikidata, els interviquis no apareixeran.

La solució clàssica quan la diferència entre articles és petita és forçar una mica el posar en el mateix element conceptes que puguin no ser exactament iguals, sobretot si no hi ha cap viquipèdia amb dos articles per les dues variants, però això pot ser un problema per les infotaules.

Es podria fer aparèixer manualment els interviquis a la pàgina, però això és una mala solució perquè requeriria el manteniment manual d'aquests interviquis.

Bernatargentona (discussiócontribucions)

Bones @Pere prlpz, la solució que m'han comentat és crear un article de redirecció des de les altres viquis i així enllaçar-ho amb altres idiomes. Ho estic probant a Muntura Pentax Q.

Ja que si no creo un element nou WD apareixeren característiques que poc tenen a veure amb la muntura.

Poder és millor que crei els articles en el mateix aspecte que estan en altres idiomes, per sistemes i no per muntures?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

No havia pensat en les redireccions però suposo que funcionaran, i m'imagino que has de crear redireccions a totes les viquis que vulguis que surtin per posar-los als dos elements de Wikidata.

I la decisió de com dividir el tema i quin ha de ser el subjecte de cada article no hauria de venir donat pel que fan les altres viquipèdies, i és perfectament legítim fer servir criteris diferents encara que això compliqui els interviquis. Tenim un cas semblant amb persones notables per un sol incident on algunes viquipèdies fan l'article sobre l'incident i unes altres l'article sobre la persona, i tot i explicar bàsicament el mateix són elements diferents a Wikidata.

Bernatargentona (discussiócontribucions)

Gràcies @Pere prlpz per que hi ha alguna forma d'enllaçar la infotaula d'un item diferent de WD del que esta posat l'article? M'explico, que l'article en català sigui Contax G (Q209677) però l'infotaula sigui la de la Muntura Contax G (Q122827944)?

Merci

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Crec que sí, però això ho sabrà millor l'@Amadalvarez.

Segur que la manera com es pot fer la pots trobar mirant el codi de les pàgines l'ajuda de les infotaules perquè allà s'hi deu fer servir per mostrar una infotaula plena. El que no tinc clar és si és una bona idea fer-ho en un article o no, i per això val més que li preguntem a l'Amador.

I si la conclusió de tot plegat és que per fer l'article com vols sense fer invents manuals el preu és que no tingui interviquis si no hi ha articles que vagin exactament del mateix, tampoc em semblaria un problema greu.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Hola, @Bernatargentona. Estàs parlant de dos temes diferents.

El fàcil. Quan a la crida de la infotaule li hi poses el paràmetre item=Qnnnn, mostrarà el contingut d'aquest item ja sigui en un altre article o en una pàgina de proves com quan vàrem construir la infotaula, recordes?.

El tema inicial dels enllaços interwikis no és com tu voldries. El criteri que regula això es basa en:

  • cada item WD només pot estar enllaçat a una rticle per WP
  • les entrades de redirecció dins una WP NO es poden enllaçar amb WD.
  • Per la propietat transitiva dels dos enunciats anteriors, cada article WP només pot estar enllaçat amb UN altre per cada llengua i ha de ser un article real (per curt que sigui), però mai una redirecció a un altre.

Ho sento.

Bernatargentona (discussiócontribucions)

@Amadalvarez ostres ara recordo els exemples que em vas ensenyar quan creavem la infotaula, llavors l'article de muntura Contax G el puc incloure a WD a Contax G (Q209677) però utilitzar la informació de la infotaula del item Q122827944, si ho he entes bé.

L'únic que em dona un error la infotaula: Error in template * unknown parameter name (Plantilla:Infotaula camera): 'item', quan li poso {{Infotaula càmera|item=Q122827944}}. Alguna idea de per que em succeix això?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

ho deus haver arreglat, perquè jo veig bé l'article.

Ja em dius

Bernatargentona (discussiócontribucions)

Crec que si, em surt l'error aquest que comentava però surt bé un cop publicat. Moltes gràcies per l'ajuda. Ara hi ha elements a WD que no tenen cap article, però entenc que no és problema mentre tingui un ús real no? Merci

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Arreglat. Ja no dona error.

La infotaula té un control de noms de paràmetres previstos per detectar quan algú s'equivoca.

doncs, "item" no estava a la llista. Ja està corregit.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

No hi ha presa. Tenim tota l'eternitat per fer els articles que falten a la VP !!

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Alguns editors de Wikidata s'estan posant una mica llepafils amb això de l'ús i si no hi ha un sitelink tendeixen a considerar que no s'està fent servir i la regla de notabilitat no s'aplica.

Aleshores estaria bé posar alguna referència a Muntura Pentax Q (Q121296445) per anar tranquils.

Bernatargentona (discussiócontribucions)

Moltes gràcies als dos per la ajuda. Posare algunes referencies a Pentax Q i altres que no tenen sitelink i linkar els items de WD entre ells per que es vegi l'us.

Resposta a «Enllaços interwikis Contax G»