Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Comparador gràfic de persones a la Wikipedia

4
Xcarol (discussiócontribucions)

Hola a tothom!


Estic desenvolupant una eina per comprar de manera gràfica dades de la Wikipedia. Està en una fase embrionària i actualment només es poden comparar persones; per la seva edat o temps de vida (data de naixement / data de defunció).


Podeu trobar l'eina aquí: https://www.wikihooku.org/


La meva proposta seria de publicar-la en algun lloc, no sé on. Això m'ajudaria a trobar usuaris a qui pugues interessar i així poder afegir noves funcionalitats i fer-la créixer.


Agraït per endavant. Xavi.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Bona iniciativa, @Xcarol. No sé si coneixes https://ybogdanov.github.io/history-timeline/. És un comparador de contemporanis. Gràficament i, suposo que tècnicament, és una mica antic però té un parell de funcionalitats que et podrien inspirar: selecció de subconjunt per professions i per nacionalitats.

El teu compta amb la possibilitat de seleccionar persones concretes, un aspecte interessant perquè el que jo et comento només treballa amb subconjunts de persones predeterminades per l'aplicatiu.

Salut !

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Una magnífica eina, @Xcarol! Gràcies per crear-la.

A banda del que ja ha comentat l'@Amadalvarez, crec que el més important és que estigui allotjada al Wikimedia Toolforge, on hi ha altres eines i recursos.

També, per a facilitar-ne l'accés i enteniment a la comunitat viquipedista, t'encoratjo a crear una pàgina detallada d'ús com la de Ajuda:LanguageTool durant l'edició. Pot semblar una duplicació de la que ja tens a l'eina, però és important que hi sigui perquè si no sorgeixen eines externes però la comunitat no les coneix si no estan indexades dins la mateixa Viquipèdia.

En darrer lloc, un canvi important és canviar, en la traducció en català, arreu on posa "Vikipedia" o "Wikipedia" pel nom correcte i normaltizat en català: Viquipèdia. També "feedback" per "Deixeu un comentari" i algunes altres esmenes tipogràfiques menors.

Moltes gràcies un cop més: necessitem usuaris com tu que s'animin a desenvolupar eines i ginys tecnològics adaptats a les necessitats de la comunitat viquipedista. Hi ha sempre idees sobre la taula, però que costa que algú s'animi a implementar per compte propi. Salut!

Xcarol (discussiócontribucions)

Moltes gràcies @Amadalvarez i @Xavier Dengra per la informació i els ànims!

I Xavier, si t'animes a detallar les esmenes tipogràfiques menors, n'estaré molt agraït. Si vols, pots deixar un comentari ;) i seguim per correu electrònic.


Salut!

Resposta a «Comparador gràfic de persones a la Wikipedia»