Vés al contingut

Tema de Viquipèdia Discussió:Gran Quinzena Anual de la Qualitat/2023

Si trieu articles mancats de coordenades

6
Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Pere prlpz (et al.) els articles que mai tindran coordenada, ja sigui per una descripció incerta, insuficient o que es tracta d'indrets ficticis, desapareguts, etc. que no permeten la seva geolocalització, si tenen la {{infotaula geografia política}} o {{infotaula indret}}, se'ls pot afegir el paràmetre nocateg_coord=s que els col·locarà a la sub-categoria Articles amb coordenades no localitzables. D'aquesta forma, anirem eliminant (traslladant) de la llista aquells articles que revisem un cop i un altre i ja sabem que mai els podrem arreglar.

Aquest paràmetre només actua si no hi ha coordenada. Si algun cop algú els troba i els hi afegeix la coordenada, desapareixeran de la categoria, sense que haguem de tirar enrere aquest canvi.

A {{infotaula edifici}} encara no està operatiu.

Feu bona feina !

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Bona feina, però potser on més falta faria és a la infotaula d'obra artística, que hi tenim moltes obres mobles sense col·lecció (o amb localització) que demanen coordenades tot i no tenir gaire sentit.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

OK. La prioritzo a la llista de canvis.

No obstant això, em sembla que potser està "sobre demanant", ja que demana coordenades segons les circumstàncies e l'obra. Ho revisaré perquè d'això fa anys i ara som més savis....

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Els casos "sobredemanats" que m'he trobat crec que són:

  • Obres que els aniria bé una altra plantilla, de llibre o de document. Potser estaria bé esmentar quines són les alternatives al final de la documentació d'obra artística, perquè a tot a arreu anem a plantilles generals però aquí sembla que hi ha obres artístiques on el correcte és posar-hi una altra plantilla.
  • Obres que no són en un museu i no tenen col·lecció o no se sap.
  • Obres que tenen localització (encara que de vegades també tenen col·lecció). Com que no he remenat gaires obres artístiques no m'atreveixo gaire a entrar a Wikidata esborrant o movent, especialment amb obres famoses de fora del nostre àmbit on pot haver-hi més gent amb altres criteris.

Suposo que alguns d'aquests casos pot deixar de demanar coordenades o es pot fer opcional, però haurien de seguir mostrant les coordenades si n'hi ha a Wikidata perquè pot haver-hi excepcions.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Això darrer que comentes pot ser una bona solució, si afinar-lo és massa delicat.

M'hi poso!

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Pere prlpz Fet Fet! a {{infotaula obra artística}}, si no hi ha coordenades manuals o WD, no es queixa. Afecta a 360 articles que desapareixeran de la categoria.

Les obres que estan en una col·lecció ja no feia servir les coordenades, perquè per no sobrecarregar la infotaula amb el mapa del museu, només mostra l'enllaç a l'article d'on està i qui vulgui saber com s'hi arriba, que cliqui a l'enllaç del lloc. Per tant, en aquests casos "no aplica" el paràmetre origen d'aquest fil.

Gràcies,

Resposta a «Si trieu articles mancats de coordenades»