Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

ajuda per incloure imatge de la wikipedia finlandesa en article català

4
Esberginia (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Resposta curta: No es pot.

Resposta llarga: Aquesta imatge no es pot carregar a Commons (perquè a Finlàndia no hi ha llibertat de panorama per escultures) i la càrrega d'imatges a la Viquipèdia en català està desactivada fins que aprovem una política que la permeti.

Esberginia (discussiócontribucions)

No entenc com la foto de commons dels "tres ferrers" de Hèlsinki la doneu per bona doncs, i no podeu donar per bona l'altra foto que surt a la wikipedia suomi dels "tres ferrers fent la pausa",

Quan he vist que "la sireneta" de Copenhaguen la teniu en silueta ja es per enfotre-se'n. El dret de paròdia i el dret de citació em sembla que estan contemplats a la llei de copyright de tots tres països europeus.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Si vols, prova de carregar-les a Commons i ja t'ho explicaran allà.

La dels Tres Ferrers està al límit. Pots veure la nota que hi ha a c:Category:Three_Smiths_Statue.

Per la resta, en faig un resum:

  • Nosaltres estem en un país europeu, i la Sireneta i els Tres Ferrers estan en altres països europeus, però estem posant coses en un servidor que és als Estats Units, pel que la legislació dels Estats Units també compta, i crec que els Tres Ferrers no seran de domini públic als Estats Units fins el 2027 (95 anys de la publicació), per bé que ja ho són a Finlàndia. La Sireneta no serà de domini públic a Dinamarca fins l'1 de gener de 2030 (i amb sort ho serà als Estats Units en la mateixa data).
  • Un dels objectius de la Viquipèdia i dels projectes germans és proporcionar un contingut reutilitzable per tothom, i contenir materials no lliures va en contra d'aquest objectiu. Sobre com compatibilitzar aquest objectiu amb el de fer una enciclopèdia el més completa possible hi ha opinions diverses, des dels que opinen que no s'ha de tenir cap imatge no lliure (com fan a la Viquipèdia en castellà) fins als que voldrien aprofitar totes les excepcions possibles (en la línia de la Viquipèdia en anglès).
  • Aquí després d'uns anys relativament caòtics quan teníem unes regles que potser no eren prou concretes però que tampoc aplicàvem massa vam intentar endreçar la política d'imatges no lliures, acabant amb una conclusió poc clara. Des d'aleshores s'ha desactivat la càrrega local d'imatges, pendents que algú trobi l'energia i les ganes d'iniciar una nova presa de decisió sobre imatges no lliures, que vista la diversitat d'opinions que et deia abans, no sé com acabaria.

Si vols saber la meva opinió, a Usuari:Pere prlpz/Proposta sobre imatges no lliures tens un esborrany del que faria, i permetria imatges no lliures d'obres artístiques quan fossin aplicables el dret de citació o l'ús raonable i el fair use. Potser algun dia acabo l'esborrany i el proposo. Ves a saber. Ara bé, de moment no podem carregar localment imatges i fem servir imatges de Commons, on només hi poden anar imatges lliures, i les de la Sireneta i els Tres Ferrers (i especialment les dels Tres Ferrers menjant-se un gelat) no ho són.

Resposta a «ajuda per incloure imatge de la wikipedia finlandesa en article català»