Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Novetats

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Hola a tothom! Estic treballant en un nou viquirepte: Enllaços exprés.

Es tracta d’un petit desafiament de creació d’articles. Apareixerà sense avisar, en setmanes en les que no hi hagi cap altre projecte en marxa.

La mecànica serà senzilla:

  • Us donarem una llista amb una desena d’enllaços vermells amb una temàtica comuna.
  • Per facilitar la participació de diferents persones, cada editor podrà crear un màxim de 2 articles per repte.
  • Podeu reservar articles. Si penseu fer-ne dos, si us plau, publiqueu el primer abans de bloquejar l’altre.
  • Passades 72 hores des de la publicació de la llista, es revisarà el contingut dels articles. Si hi ha cap mancança (extensió <4000 octets, poques referències o mal formatades, no té les plantilles {{ORDENA:}}, {{Autoritat}} o {{Commonscat}} -si corresponen- o no està ben categoritzat), contactarem amb vosaltres des de la pàgina de discussió de l’article. Tindreu 48 h més per arranjar-lo.

La puntuació serà fàcil de controlar:

  • 5 punts pel primer article i 2 punts pel segon article.
  • Bonificació de 3 punts per cada article sense errors en la primera revisió.
  • Penalització de 2 punts si no s’han solucionat els errors en el termini previst.

Abans de començar amb la primera ronda, obro un període de reflexió i consultes per copsar el vostre interès, si hi ha cap dubte sobre la dinàmica o voleu fer-me suggeriments.

Gràcies.

AlbertRA (discussiócontribucions)

;)

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Participar no sé si hi participaré, però comento alguns dubtes:

  • "setmanes en les que no hi hagi cap altre projecte en marxa": hi ha alguna setmana que no hi hagi cap altre viquiprojecte en marxa?
  • "Bonificació de 3 punts per cada article sense errors en la primera revisió": Costa molt donar un criteri objectiu per complir aquesta condició. Els dubtes sobre si compleix o no compleix es presten a que el que faci de jurat sigui o sembli arbitrari i poden portar discussions i sobretot desmotivar els participants. Només cal veure les discussions que tenim a les propostes d'esborrat sobre si un article ha de portar o no una plantilla. A més, si l'objectiu és tenir articles correctes hi hauria d'haver molt poca diferència de punts entre que siguin correctes a la primera o siguin correctes a la segona. La gran diferència ha de ser amb els articles que no arribin mai a ser correctes.
AlbertRA (discussiócontribucions)
Cataleirxs (discussiócontribucions)

Correcte. La base és la mateixa, però se simplifica el mecanisme de puntuació.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Gràcies Pere.

  • Afegiré "de duració limitada" en la primera línia, per excloure els projectes a anys vista, com Els 10.000 o Articles absents (pressuposava que s'entendria).
  • No ha de semblar arbitrari perquè els requisits s'han citat: extensió, referències, categories i plantilles (afegiré la d'infotaula).

Sobre el bonus de 3 punts: la idea és motivar als editors a que facin bé els articles des de bon començament i estalviar feina de correcció (en realitat és una penalització encoberta, no s'ho diguis a ningú). Quina distribució de punts faries?

AlbertRA (discussiócontribucions)

Sobre el títol "Enllaços exprés", entenc que, tal i com planteges el viquirepte, no són "enllaços" el que cal fer sinó "articles", oi? Aleshores potser "Articles exprés" o "urgents" o "amatents" són denominacions més escaients.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

No són (necessàriament) urgents. Exprés venia més en el sentit de ràpid, ja que és un vqpj de curta durada. De fet, el primer pensament va ser Xpress, jugant amb l'X romana, donat que eren llistes de 10 articles. Ja pensaré un títol millor.

Cataleirxs (discussiócontribucions)
Resposta a «Nou viquirepte: Enllaços exprés»