Tesis sobre un homicidio

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaTesis sobre un homicidio
Fitxa
DireccióHernán Goldfrid Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióGerardo Herrero i Diego Dubcovsky Modifica el valor a Wikidata
GuióDiego Paszkowski Modifica el valor a Wikidata
MúsicaSergio Moure de Oteyza Modifica el valor a Wikidata
FotografiaRodrigo Pulpeiro Modifica el valor a Wikidata
MuntatgePablo Barbieri Carrera Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorBuena Vista Distribution Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenArgentina Modifica el valor a Wikidata
Estrena17 gener 2013 Modifica el valor a Wikidata
Durada105 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcastellà Modifica el valor a Wikidata
RodatgeBuenos Aires Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema de ficció criminal Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióBuenos Aires Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt2241605 Filmaffinity: 666942 Allocine: 208342 Rottentomatoes: m/thesis_on_a_homicide Letterboxd: thesis-on-a-homicide Allmovie: v572825 TMDB.org: 167963 Modifica el valor a Wikidata
Facultat de Dret de la Universitat de Buenos Aires, on es desenvolupa part de la pel·lícula.

Tesis sobre un homicidio és una pel·lícula argentina-espanyola de thriller de 2013 dirigida per Hernán Goldfrid i protagonitzada per Ricardo Darín, Alberto Ammann, Calu Rivero i Arturo Puig.[1] Està basada en la novel·la homònima de Diego Paszkowski. Es va estrenar el 17 de gener de 2013.[2]

Sinopsi[modifica]

Roberto Bermúdez (Ricardo Darín) és un advocat de 55 anys d'edat que té una extensa i reconeguda trajectòria, encara que amb el temps s'ha allunyat ja de l'activitat legal per a dedicar els seus dies a la docència. La seva vida personal és més aviat caòtica. Separat de la seva dona des de fa diversos anys, no ha aconseguit una relació sentimental estable des de llavors. El seu escepticisme i la seva supèrbia han anat creixent a la vegada que la seva afició pel whisky. Com tots els anys, es prepara per a començar el seu prestigiós i famós seminari sobre Dret penal a la Facultat de Dret de la Universitat de Buenos Aires. Entre els 15 alumnes triats per a cursar-lo es troba Gonzalo (Alberto Ammann), fill de Felipe Ruiz Cordera, un jutge i vell amic de Bermúdez. Sent fill d'un reconegut diplomàtic, Gonzalo ha crescut entre cerimònies i protocols.

Una nit, durant una de les classes del seminari, un espantós crim sacseja la Facultat de Dret: apareix el cos d'una estudiant, brutalment assassinada a l'estacionament, molt prop de l'aula on Bermúdez imparteix les seves classes. Un subtil indici a l'escena del crim, intranscendent per a la policia, però essencial per a Bermúdez, el convenç que Gonzalo és l'autor del crim. Decidit a provar la culpabilitat del noi però, sobretot, a imposar-se sobre aquest en el que considera un duel, Bermúdez inicia una recerca personal. Els indicis sobre la participació de Gonzalo en l'assassinat de Valeria s'acumulen un darrere l'altre amb fatal contundència, però, al mateix temps, es troben inevitablement tenyits de la subjectivitat de Bermúdez, que està entossudit a demostrar la seva tesi.

Repartiment[modifica]

La companyia teatral experimental Fuerzabruta participa del film, realitzant dues intervencions.

Premis i nominacions[modifica]

Premis Platino[3][modifica]

!Any Categoria Candidat Resultat
2014 Millor Interpretació Masculina Ricardo Darín Nominat

Taquilla[modifica]

Durant 3 setmanes consecutives Tesis sobre un homicidio va ser líder en la taquilla argentina, arribant a una mica més dels 700.000 espectadors. En la setena setmana en cartellera, va superar l'1.000.000 d'espectadors, recaptant així més de $30 milions. La pel·lícula finalment va acabar el seu recorregut en cinemes argentins amb 1.030.000 persones en bitllets tallats, sent així una de les més reeixides de l'any. A l'Argentina la pel·lícula va recaptar US$6.006.766 de dòlars, a Espanya US$2.149.940, US$ 432.508 al Brasil i finalment a l'Uruguai US$ 343.706. Entre aquests 4 països la pel·lícula va recaptar prop de 9 milions de dòlars.

Mitjans domèstics[modifica]

El DVD es va llançar el 9 de maig de 2013 i va ser editat per Blushine SRL. Inclou com extra el tràiler del cinema, Teaser del cinema, TV Espots, Fotos de la producció i Making of. Té com a característiques especials àudio espanyol 2.0 i 5.1, subtítols en castellà per a hipoaúsics i pantalla widescreen.[4]

Referències[modifica]

  1. «Fin de rodaje de "Tesis sobre un homicidio", un policial con Darín» (en castellà). telam.com.ar. Arxivat de l'original el 23 d'agost de 2012. [Consulta: 6 novembre 2012].
  2. «Tesis sobre un homicidio» (en castellà). cinesargentinos.com.ar. [Consulta: 6 novembre 2012].
  3. «Se anunciaron los nominados a los Premios Platino | Haciendo Cine» (en castellà). Arxivat de l'original el 2018-01-26. [Consulta: 25 gener 2018].
  4. «Tesis sobre un homicidio DVD: Pelicula y material extra» (en castellà). elbazardelespectaculo.blogspot.com.ar. [Consulta: 19 novembre 2016].

Enllaços externs[modifica]