Vés al contingut

The Familiar

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaThe Familiar
Fitxa
DireccióKody Zimmermann
Protagonistes
GuióKody Zimmermann
MuntatgeKody Zimmermann
Dades i xifres
País d'origenCanadà Modifica el valor a Wikidata
Estrena2009 Modifica el valor a Wikidata
Durada22 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema de terror Modifica el valor a Wikidata

Lloc webthefamiliarmovie.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt1223224 Letterboxd: the-familiar-2009 TMDB.org: 973543 Modifica el valor a Wikidata

The Familiar és un curtmetratge de comèdia de terror de 2009 protagonitzat per Torrance Coombs, Paul Hubbard i Rachel Sehl. Explica la història d'un fan dels vampirs ingenu que es converteix en l'assistent personal d'un vampir bel·ligerant. Va guanyar premis al Festival de Cinema de Sitges, Festival Internacional de Cinema Bram Stoker, Festival Internacional de Cinema de Charleston, el Festival Internacional de Cinema de Rincón, el Seattle True Independent Film Festival i el River Bend Film Festival. Ha estat nominat a diversos Premis Leo així com a Millor curtmetratge als Premis DGC.

Argument[modifica]

Sam (Torrance Coombs) sempre ha estat obsessionat amb els vampirs des que era un nen mirant-los als programes infantils fins a quan era estudiant universitari llegint novel·les de terror. En el 21è aniversari de Sam, un misteriós cavaller li ofereix una opció de carrera peculiar: convertir-se en un assistent d'un vampir real. Intrigat i entusiasmat, Sam accepta la feina i coneix Simon Bolivar (Paul Hubbard), un vampir de 400 anys. Tot sobre el vampir té una mica de veritat; una veritat seguida d'una dosi de dura realitat. Sam aviat s'adona que no és genial ni agradable servir el seu comportament corrupte i neuròtic.

Repartiment[modifica]

Inspiració[modifica]

A Kody Zimmermann se li va ocórrer la idea de llegir Dràcula mentre treballava com a assistent d'un actor: "Vaig sentir com... el vampir era una metàfora del cap de l'infern. Sempre m'ha interessat el personatge de Renfield a Dràcula, i ningú mai va fer la seva història, que jo conec. Quina mena de persona es dedicaria a aquest agent satànic i sinistre i encara es diria a si mateix ésser humà? Vaig pensar que aquesta era la connexió: estàs boig per formar part d'aquest món, però tampoc ets exactament el personatge principal. Volia unir aquestes dues coses, i crec que encaixava bé mentre ho escrivia: servir aquest ésser més gran mentre em veia atrapat en aquesta bogeria. Molts de nosaltres entrem en aquestes feines on ens preguntem, "per què fem això"".[1]

Premis[modifica]

Guanyador[modifica]

Nominacions[modifica]

Referències[modifica]

  1. Alyse Wax. «Exclusive Interview: Kody Zimmermann, writer/director of 'The Familiar'». FEARnet, 16-10-2009. [Consulta: 16 octubre 2011].
  2. Papa Noel gana en Sitges, El País, 16 de octubre de 2010, consultado el 17 de octubre del mismo año.

Enllaços externs[modifica]