The Ruling Class

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaThe Ruling Class
Fitxa
DireccióPeter Medak
Protagonistes
ProduccióJules Buck, Jack Hawkins
GuióPeter Barnes segons la seva obra
MúsicaJohn Cameron
FotografiaKen Hodges
MuntatgeRay Lovejoy
DistribuïdorUnited Artists
Dades i xifres
País d'origenRegne Unit
Estrena1972
Durada154 minuts
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Pressupost1,4 milions de dòlars
Descripció
GènereComèdia, musical
Lloc de la narracióLondres i Anglaterra Modifica el valor a Wikidata
Premis i nominacions
Nominacions
Premis

IMDB: tt0069198 Filmaffinity: 416102 Allocine: 51004 Rottentomatoes: m/ruling_class Letterboxd: the-ruling-class Allmovie: v42294 TV.com: movies/the-ruling-class TMDB.org: 30892 Modifica el valor a Wikidata

The Ruling Class és una comèdia negra britànica dirigida per Peter Medak, estrenada el 1972,[1] adaptació d'obra satírica de Peter Barnes que explica la història d'un noble britànic paranoic esquizofrènic (interpretat per Peter O'Toole) que hereta un títol de Par. La pel·lícula presenta Alastair Sim, William Mervyn, Corall Browne, Harry Andrews, Carolyn Seymour, James Villiers i Arthur Lowe. Va ser produïda per Jules Buck i dirigida per Peter Medak.

Argument[modifica]

Després de la mort accidental per asfíxia de Ralph Gurney, membre de la càmera dels Lords i el 13è Comte de Gurney (Andrews), Jack Gurney (O'Toole) esdevé el 14è Comte de Gurney. Jack Gurney al principi pensa que és Déu i impressiona la seva família i amics amb el seu discurs de retornar al món per donar-li amor i caritat, per no esmentar que deixa les rutines de cançó i dansa i que dorm en una creu. Quan s'enfronta amb fets desagradables (com la seva identitat com el 14è Comte), Jack els posa en la seva olla de pressió i desapareixen. El seu oncle, Sir Charles (Mervyn), el casa amb la seva amant, Grace (Seymour), amb l'esperança de tenir un hereu i posar el seu nebot en una institució; el pla falla quan Jack s'enamora de Grace. Jack guanya un altre aliat en la dona de Sir Charles, Lady Claire (Browne), que odia el seu marit i es fa amiga de Jack només per molestar-lo. També comença a anar al llit amb el psiquiatre de Jack, el Dr. Herder (Michael Bryant), que el persuadeix de curar Jack.

Repartiment[modifica]

Premis i nominacions[modifica]

Nominacions[modifica]

Rebuda[modifica]

La pel·lícula va ser un "fracàs comercial [... que] s'ha convertit d'aleshores ençà en un film de culte classic";Peter O'Toole la va descriure com a "comèdia de tragic relleu".[2]

Referències[modifica]

  1. «film review». Variety Film Reviews, 19-04-1972, p. 18.
  2. «The Independent on Sunday (London)», 23 juliol 2001-07-23. Arxivat de l'original el 2008-01-07. [Consulta: 7 juny 2012].