Tit Otacili Cras

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Per a altres significats, vegeu «Tit Octacili Cras».
Infotaula de personaTit Otacili Cras
Nom original (la) Titus Otacilius Crassus
 Governador romà 


 Pretor 

Activitat
Ocupació Polític i militar
Període República Romana
Rang militar almirall
Família
Pare Tit Octacili Cras
Modifica les dades a Wikidata

Tit Otacili Cras (Titus Otacilius Crassus) fou un general romà actiu durant la Segona Guerra Púnica, fill probablement de Tit Otacili Cras (o Tit Octacili Cras) que havia estat cònsol el 261 aC. Fou pretor el 217 aC any en què va dedicar un temple i el 216 aC fou propretor a Sicília i va enviar una carta de Hieró II de Siracusa al senat demanant ajut contra els cartaginesos. El 215 aC fou duumvir encarregat de dedicar temples, junt amb Quint Fabi Màxim Verrugòs i després fou enviat al capdavant de la flota a Sicília. La flota era a Lilibea des d'on va creuar a l'Àfrica i va devastar les costes cartagineses; després va capturar alguns vaixells que anaven a Sardenya.

Va retornar a Roma i va esdevenir candidat al consolat pel 214 aC i hauria estat elegit però llavors va intervenir l'influent Quint Fabi Màxim (Cras estava casat amb una filla de la seva germana) que ho va desaconsellar per la seva insuficient habilitat militar, i foren nomenats cònsols el mateix Màxim i Marc Claudi Marcel III; com a compensació Cras fou elegit pretor per segona vegada i se li va tornar a donar el comandament de la flota que lo fou prorrogat cada any durant tres anys; el 212 aC va fer un atac a les costes de la zona d'Útica i va capturar diversos vaixells al mateix port amb els quals va enviar gra a les forces romanes que havien ocupat Siracusa.

A l'elecció de consols pel 210 aC es va tornar a presentar i aquesta vegada va perdre l'elecció per la interferència de Tit Manli Torquat, però no hi era present, ja que encara romania a Sicília, i va morir abans de conèixer el resultat advers de la votació (211 aC). Quan va morir era un dels pontífexs.