Tito Paris

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaTito Paris

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement30 maig 1963 Modifica el valor a Wikidata (60 anys)
Mindelo Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciócantant, músic Modifica el valor a Wikidata
Activitat1982 Modifica el valor a Wikidata –
GènereMúsica popular Modifica el valor a Wikidata
InstrumentVeu i guitarra Modifica el valor a Wikidata
Premis

Musicbrainz: 71d3b800-9759-4ed8-bd2b-87b317e5a34a Songkick: 461222 Discogs: 800196 Modifica el valor a Wikidata

Aristides Paris, més conegut com a Tito Paris (Mindelo, Illa de São Vicente, Cap Verd, 30 de maig de 1963) és un compositor, cantant i músic de sostinguda trajectòria. Establert des de fa alguns anys a Lisboa, es troba entre els principals divulgadors de la música capverdiana al món.

Biografia[modifica]

La seva aproximació a la música té origen en la infància, ja que neix en el si d'una família fortament vinculada en diferents formes amb activitats relacionades a aquest art, d'ells rep les primeres nocions de cant, en tant aprèn a tocar instruments tan variats com el violí, cavaquinho, baix, guitarra o la bateria. A la seva ciutat natal i sent un nen realitza les seves primeres experiències artístiques en discoteques i bars. D'aquesta època, reconeix que les persones que major influència van tenir en la seva formació van ser – entre altres- Luís Morais, Valdlemar Lopes da Silva i Chico Serra.

A l'edat de 19 anys, Tito Paris es trasllada a Lisboa, a petició de Bana, per integrar-se com a músic al seu grup Veu de Cap Verd. A causa que Tito desitjava tocar el baix i se li ofereix integrar-se com bateria, es troba a punt d'abandonar el projecte i emprendre el retorn, quan, es produeix l'allunyament de Bebeto – a la baixa del grup- i és convidat a substituir-ho. Aquesta etapa de la seva carrera es perllonga per espai de 4 anys, sent aquest un temps d'especial importància per a l'artista, ja que l'acumulació de coneixements i experiència permeten a Tito donar començament a un període de treball independent, tornant-se un dels músics capverdians més coneguts de Lisboa, tant, que serà sol·licitat per músics portuguesos de recnom com Rui Veloso o Dany Silva. Ha actuat en països com França, Espanya, Anglaterra, Noruega, EUA, Canadà, entre altres.

Discografia[modifica]

  • 1987 - Fidjo Maguado
  • 1994 - Dança Ma Mi Criola
  • 1996 - Graça De Tchega
  • 1998 - Ao Vivo No B´Leza
  • 1999 - Ao Vivo (27/ 07/90)
  • 2002 - Guilhermina
  • 2005 - Tito Paris Acústico (Edició Africana)
  • 2007 - Tito Paris Acústico (Edició Europea)
  • 2010 - Mozamverde

Enllaços externs[modifica]